Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiaateista on mahdollista vieroittua laitoskuntoutuksessa

Korvaushoidolla lähinnä ylläpidetään riippuvuutta eikä hoideta itse sairautta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kari-Matti Laaksonen kirjoitti (HS.fi/mielipide 24.5.), että korvaushoito ylläpitää huumemarkkinoita.

Olen samaa mieltä, että korvaushoidon kriteerit ovat tosiaan löystyneet vuosien myötä, ja nykyään sillä lähinnä ylläpidetään riippuvuutta eikä hoideta itse sairautta eli päihderiippuvuutta. Alkoholistikin ottaa krapula-aamuna ”tasoittavan”, mutta ei se auta häntä lopettamaan juomista.

Laaksonen totesi, että jäljellä on enää yksi lääkkeettömään yhteisökuntoutukseen perustuva yksikkö. Onneksi on myös muita kuntoutusyksiköitä, esimerkiksi naisten päihdekuntoutukseen erikoistunut Hoitokoti Tuhkimo on tehnyt linjauksen olla osallistumatta korvaushoitoon.

Työntekijänä olen saanut seurata vuosien aikana monta pitkää vieroitusjaksoa ja todeta sen, että opiaateista todella on mahdollista vieroittautua riittävän pituisen laitoskuntoutusjakson avulla. Kuntoutuneet ovat päässeet kiinni päihteettömään elämään.

Valitettavan monet asiakkaat ovat sanoneet, että heille on tarjottu korvaushoitoa ensimmäisenä vaihtoehtona. Tässä päihdetyöntekijöillä ja asiasta päättävillä tahoilla voisi olla mietinnän paikka: maksetaanko verorahoilla korvaushoitohuumeet, joista osa päätyy katukauppaan, vai panostetaanko laitoskuntoutukseen?

Katja Näätänen

sosionomi (amk)

Hoitokoti Tuhkimo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat