Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välirikko tyttäreemme vaikeuttaa isovanhemmuutta

Tyttäremme ei siedä edes nähdä meitä, ja näin ollen lastenlasten tapaaminen on hankalaa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen surullisena seurannut keskustelua isovanhempien suhteesta omiin lastenlapsiin. On myös meitä isovanhempia, joilta on evätty lastenlapsien tapaaminen kokonaan tai jotka saamme tavata heitä vain silloin, kun se aikuiselle lapselle sattuu sopimaan.

Isovanhempina olemme tilanteessa, jossa tyttäremme ei siedä edes nähdä meitä. Näin ollen myös lapsenlasten tapaaminen on vaikeaa. Millaisen viestin tämä antaa lapsille? Sellaisenko, että oman äidin ja isän voi unohtaa tarpeen niin vaatiessa? Ymmärrän, jos kyseessä on esimerkiksi alkoholismi, mutta kohdallamme tästä ei ole kyse. Olemme vain olleet taitamattomia – tyttären mukaan muun muassa suosineet pikkusiskoa ja niin edelleen.

Toivoisin, että vaikeistakin asioista olisi mahdollisuus puhua kasvotusten. On niin paljon helpompi heitellä mutu-tuntumalla viestejä kokemistaan vääryyksistä kuin aidosti keskustella toisen osapuolen kanssa. Itse saattaa huomata, että kyse onkin enemmän siitä, miten asioihin suhtautuu, kuin siitä, miten asiat ovat oikeasti tapahtuneet.

1950-luvun lapsena olen kaikesta huolissani. Murehdin, jännitän ja olen taitamaton äiti. Sukupolvien välistä ketjua on ollut vaikea katkaista.

Meillä isovanhemmilla voi olla edessämme vielä jokunen vuosi elämää. Emmekö saisi mahdollisuutta yrittää korjata tekemiämme virheitä, oppia tuntemaan toisiamme paremmin? Se antaisi myös lapsenlapsillemme toisenlaisen viestin: kaikista asioista voidaan puhua, oppia ja päästä yli.

Mielenrauhansa

menettänyt mummi

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat