Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Annetaan ketuille pesärauha

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen aina kuvitellut, että luontokuvaajat ovat luontoa ja eläimiä arvostavia ihmisiä. Todellisuus Helsingin Lehtisaaressa on ollut hiukan toinen sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat kertoi saaressa asuvasta kettuemosta ja sen kahdeksasta poikasesta.

Iltaisin pesän ympärillä ja sen välittömässä läheisyydessä pörrää jatkuvasti kuvaajia. Kettua on jopa houkuteltu ulos pesästään kissanruualla, ja kameraa on työnnetty pesän suuaukosta sisään. Onko niin tärkeää saada hyvä kuva, että ollaan valmiita häiritsemään kettuäidin ja sen poikasten elämää ja pesän rauhaa jatkuvasti? Millainen on luontokuvaajan etiikka?

Olemme saaressa opettaneet lapsille, ettei kettua saa häiritä eikä ruokkia. Elämme rinnakkain kettuperheen ja ylipäätään luonnon kanssa. Kuvia saa ottaa ja kettuperhettä ihastella, kun se kohdalle sattuu.

Lapsetkin ovat nyt ymmällään näistä muista aikuisista, jotka asettuvat rinkiin pesän läheisyyteen odottamaan kettua isoine kameroineen. Toivoisin hiukan ymmärrystä kettuperhettä kohtaan. Kettua ei ole myöskään syytä kesyttää yhtään enempää. Annetaan sen itse hankkia ruokansa ja hoitaa pentunsa. Syksyn tullen pennut kuitenkin lähtevät omille teilleen ja etsivät omat uudet reviirinsä.

Annika Andersson

säätiön johtaja, vihreä kuntapoliitikko ja äiti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat