Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taiteella on tervehdyttävä vaikutus

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kymmenisen vuotta sitten televisiossa näytettiin ohjelmasarjaa, jossa käsiteltiin renessanssitaloja. Oltiinkohan Frankfurtissa, kun poikettiin kirjastoon. Siellä ohjelman toimittaja ihmetteli, miksi kirjahyllyjen yläpuolella katonrajassa kiersi hienoja seinämaalauksia nurkasta nurkkaan.

Hänelle kerrottiin, että rakennus oli ollut aikaisemmin sairaala. Kun potilaat katselivat sängyssä maaten näitä maalauksia, he paranivat puolta nopeammin. Voisivatko meidänkin sairaalamme ottaa tästä oppia?

Pari vuotta sitten jouduin olemaan Keski-Suomen keskussairaalassa kolme vuorokautta. Siellä maatessani ja epämääräisen väristä seinää tuijotellessani ajattelin, että jos olisin joutunut jäämään vielä päiväksikin, olisin tullut oikeasti kipeäksi.

Silloin tuli mieleeni, että nykytekniikalla sairaalan seinille voitaisiin heijastaa kuvia nykytaiteilijoiden töistä luonnollisessa koossa. Jos teoksiin tykästyisi, sairaalasta lähtiessä olisi mahdollista saada taiteilijan yhteystiedot ja hankkia mieleinen teos itselleen.

Oikeat taulut sairaalan seinillä olisivat kai vain pölynkerääjiä.

Anja Pailio

Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat