Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finlandia-taloon pyörätuolipaikkoja

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ulkoseinien vääntyilevät marmorilaatat eivät ole Finlandia-talon ainoa suunnitteluvirhe. Sisätiloissa vammaisten ja ikääntyneiden tarpeet on otettu erittäin heikosti huomioon. Konserttisalissa ei ole yhtään varsinaista pyörätuolipaikkaa. Pyörätuolissa istuvat sijoitetaan käytäville ovensuuhun. Omille paikoilleen rientävien on väisteltävä heitä. Vielä epämukavampi olo siinä on pyörätuolin käyttäjillä. Hankaluuksia on varmasti rollaattoriinkin turvautuvilla.

Finlandia-talossa on välttämätöntä selvittää, miten sinne parhaiten järjestyy edes muutamia pyörätuolipaikkoja. Kaupunginteatterin pääsalissa oli ennen remonttia sentään neljä asiallista pyörätuolipaikkaa. Remontissa niitä toivottavasti saadaan lisää.

Kummassakin talossa liikuntarajoitteisten harmina ovat surkeat hissit. Vaikka moni ikääntynyt pystyy kävelemään tasaisella alustalla, portaissa liikkuminen voi tuottaa isoja vaikeuksia.

Finlandia-talon konserttisaliin pääsemiseksi yleisölle on nähtävästi vain yksi hissi, sekin pieni ja hidas. Myös hissikysymyksen tyydyttävä ratkaiseminen on näille kulttuurilaitoksille vaativa haaste.

Altti Majava

omaishoitaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat