Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikosepäilyistä puhuttaessa tulee huomioida tutkinnan keskeneräisyys

Epäilylle seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei olisi toivottu julkisuutta, koska alaikäisiä pitää suojella julkisuudelta. Julkisuutta tuli vastoin toivetta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Luin kaupunkisivuilta (HS 21.5.), että opettaja on vangittu ja pidätetty virasta alaikäisiin kohdistuvien seksuaalisten hyväksikäyttöepäilyjen vuoksi. Samassa yhteydessä opetusalan eettisen neuvottelukunnan edustajat antoivat lausuntoja, joissa he analysoivat opettajan velvoitteita oppilaita kohtaan.

Uutisesta ja analyyseista voi tulla vaikutelma uutisoinnin pohjalla olevien tapahtumien kulun itsestäänselvyydestä ja mahdollisen teon moitittavuudesta rikoksena.

Vaatii itse kultakin jonkinlaista medialukutaitoa, jotta ymmärtäisi, että syyllisyysasian käsittely on kesken. Tämä pohdinta jäi opetusalan eettisen neuvottelukunnan edustajilta tekemättä, tai ainakaan sitä ei tullut uutisessa esille.

Keskeneräisyydellä ja julkisuudella on puolensa.

Tulee mieleen opettaja, jota oppilaat kuvasivat tämän poistaessa oppilaan ruokalasta. Tapahtuman seurauksena opettaja aluksi erotettiin. Arvio kuitenkin muuttui, kun opettajan vaatimuksesta opetuslautakunta arvioi tilannetta uudestaan.

Epäilylle seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei olisi toivottu julkisuutta, koska alaikäisiä pitää suojella julkisuudelta. Julkisuutta tuli vastoin toivetta, eivätkä alaikäisetkään ole siltä sen takia enää suojassa. Samoin kävi jo aiemmin ruokalatapauksessa. Syylliseksi epäillyn aikuisen suojelusta julkisuudelta ei kukaan maininnut lehdessä mitään.

OAJ:n mukaan opettajien kokema kiusaaminen ja epäasiallinen kohtelu ovat lisääntyneet. Mustavalkoisen ajattelun sijaan voisi miettiä sitäkin, saattaisiko julkisuuteen tulleitten tapahtumien taustalla joskus ehkä olla kiusaamiseen rinnastettavia vaikuttimia.

Hyvä, että asia selvitetään nyt perin juurin.

Pirkko Eerola-Pilvi

Porvoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat