Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysäköintipaikkojen riittävyys on turvattava

Asukaspysäköintipaikkoja ei riitä kaikille. Ongelma on ympärivuotinen ja pahempi talvella, kun lumivallit usein haittaavat parkkeerausta entisestään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pekka Pinomaa (HS Mielipide 23.5.) on huolissaan parklet-kokeilusta ja parkkipaikkojen riittävyydestä Helsingissä. Taustalla on yleisten töiden lautakunnan päätös, että kivijalkayritys voi saada kauppansa tai ravintolansa edustalla sijaitsevan pysäköintiruudun esimerkiksi terassikäyttöön.

Kokeilu kestää huhtikuusta lokakuuhun kantakaupungissa. Sen tavoitteena on tukea helsinkiläisiä yrittäjiä lama-aikana ja elävöittää kaupunkikuvaa.

Yritystoiminnan ulottamiseen rajatuille parkkipaikoille tarvitaan lupa rakennusvirastosta. Sen saamiseksi myös kiinteistön omistajalta pitää saada suostumus pysäköintiruudun käytöstä muuhun kuin pysäköintitoimintaan. Paikan soveltuvuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

On arvioitu, että paikkoja tulisi käyttöön ehkä keskimäärin noin kaksi prosenttia, eli noin 500 kappaletta. Parklet-ruutujen määrää valvotaan, ja yhdelle korttelivälille saa myöntää luvat enintään kahdelle ruudulle.

Rakennusvirastosta kerrotaan, että asukas- ja yrityspysäköintipaikkojen määrä on kaupungissa 25 600 ja asukas- ja yrityspysäköintitunnuksia on huhtikuussa 27 612 kappaletta. Asukaspysäköintipaikkoja ei siis riitä kaikille.

Ongelma on ympärivuotinen ja oikeastaan pahempi talvella, kun lumivallit usein haittaavat parkkeerausta entisestään. Tämä rakenteellinen epäsuhta täytyy saada korjatuksi riippumatta parklet-kokeilusta. Jos asukas maksaa pysäköinnistä, hänelle täytyisi tietysti olla parkkipaikkakin saatavilla.

Terhi Koulumies

yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja

kaupunginvaltuutettu (kok), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat