Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi emme uskalla markkinoida tuotteitamme maailmalla suomalaisina?

Sanat Nordic, Arctic ja Scandinavian kuulostavat ehkä eksoottisilta ja hienoilta, mutta ne eivät tue tarpeeksi nimenomaan suomalaisuutta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mitä minulle tulee ensimmäiseksi mieleen Belgiasta? Niin kliseistä mutta niin totta: belgialainen suklaa ja Hercule Poirot.

Belgialaiset eivät kuitenkaan mainosta kuuluisaa suklaataan esimerkiksi sanoilla European Chocolate. Myös Agatha Christien luoma fiktiivinen mestarietsivä muistuttaa aina tiukasti olevansa belgialainen, jos häntä luullaan ranskalaiseksi. Alkuperä on siis todella tärkeää.

Sveitsiläiset mainostavat kellojaan sveitsiläisiksi ja käyttävät Sveitsin lippua. Muistan hyvin myös suomalaisissa aikakauslehdissä näkemäni kokosivun mainoksen, jossa Norjan lipun kera markkinoitiin norjalaista käsivoidetta. Myös tuotteen nimessä oli sana Norwegian.

Mutta mitä tekevät suomalaiset yritykset mainostaessaan tuotteitaan? Markkinoinnissa käytetään esimerkiksi sanoja Nordic Taste (makeisyritys), Nordic Walk (kävelysauvayritys), Arctic Beauty (kosmetiikkayritys), Arctic Berries (marjayritys) tai sanaa Scandinavian.

Sanat Nordic, Arctic ja Scandinavian kuulostavat ehkä eksoottisilta ja hienoilta, mutta ne eivät tue tarpeeksi nimenomaan suomalaisuutta. Miksi emme uskalla yksinkertaisesti mainostaa tuotteitamme ja palvelujamme sanalla Finnish – suomalainen?

Meidän tulisi olla ylpeitä suomalaisuudestamme ja hyvistä ja laadukkaista tuotteistamme. Pohjoismaita ja pohjoismaalaisia pidetään muualla maailmassa luotettavina ja innovatiivisina, meitä pidetään edelläkävijöinä. Meidän on silti erotuttava muista Pohjoismaista markkinoimalla tuotteitamme nimenomaan suomalaisina, jotta saisimme tuotteitamme ja palvelujamme kaupaksi ja siten taloutemme nousuun.

Peräänkuulutan niin pieniltä kuin suuriltakin suomalaisilta yrityksiltä uskallusta, rohkeutta ja ylpeyttä olla suomalainen. Tuodaan tämä esille aina ja kaikkialla. Toistamalla jatkuvasti sanoja Suomi ja suomalainen voimme nostaa itsetuntoamme. Voimme edistyä ja jäädä muiden ihmisten mieleen upeana maana ja kansana.

Päivi Hagner

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat