Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko kaavoituksessa kaikki sallittua?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kirjoituksessaan Vartiosaaren rakentamista vastustanut Eila Bertell (HS Mielipide 24.5.) totesi napakasti: ”Helsinki on jo rakennettu.”

Kaupungin tiivistämisen vastustajat ovat kritisoineet virkamieskoneistoa, joka jauhaa kaavasuunnitelmiaan tehottomasti rakennettujen lähiöiden täydennysrakentamiseksi. Onko tehottomaksi leimattu rakentaminen myös tehotonta asumista?

Asun vanhassa Herttoniemessä. Jos suunnitelmat asukasmäärän huomattavaan lisäämiseen toteutuvat, nykyisestä tehokkaasta asumisesta mielestäni jo valmiissa ja ympäristöltään miellyttävällä alueella uhkaa päinvastoin tulla tehotonta. Alueen arkkitehtina toiminut kaupunkisuunnittelun guru Birger Brunila kääntyisi haudassaan, jos näkisi, mitä kaikkea hänen luomansa idyllin tuhoamiseksi on suunniteltu.

Finlandia-talon ilmastoon sopimattoman valkoisen marmorin käyttöä perustellaan sillä, että niin Alvar Aalto sen halusi. Hänen rakennuksiaan, ”teoksiaan”, halutaan suojella samalla tavoin kuin taideteoksia jo suojellaan tekijänoikeuslailla.

Aallon suunnittelemalle rakennukselle nimen antanut Sibeliuksen Finlandia – varsinkin sen hymni-osa – on malliesimerkki tehottomasta säveltämisestä, sillä teokseenhan mahtuisi vaikka kuinka paljon nuotteja lisää. Säveltaiteessa tekijänoikeus estää moiset muutokset, mutta kaavoituksessa kaikki näyttää olevan sallittua!

Risto Korhonen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat