Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudet suomalaiset rakennukset ovat usein tylsiä, mielikuvituksettomia ja toistensa kopioita

Nopean rakentamisen aikana monet uudisrakennukset muistuttavat toisiaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsinki on alkanut kaupungistua viime aikoina hurjaa vauhtia. Ostoskeskuksia, hotelleja sekä muita julkisia tiloja rakennetaan ja suunnitellaan jatkuvasti ympäri kaupunkia, samoin asuinalueita.

Nopean rakentamisen aikana olen huomannut paljon yhdennäköisyyttä sekä materiaalien yksipuolista käyttöä uudisrakennuksissa. Arkkitehtuurin taso on mielestäni laskenut ehkä liian nopean rakentamisen tai sitten kokemuksen sekä nuorien uuden näkökulman puutteen takia. Rakennusten ulkonäkö on minimalisoitu, millä tietenkin haetaan skandinaavista suuntausta, mutta suurin osa niistä on tylsiä, mielikuvituksettomia ja toistensa kopioita, mikä johtuu varmasti myös elementtirakennustekniikasta.

Toivoisin, että rakennuksia suunniteltaessa pystyttäisiin ottamaan vaikutteita ympäristöstä ja sovittamaan niitä katukuvaan. Mallia voitaisiin ottaa esimerkiksi Tanskaan ja Ruotsiin rakennetuista urbaaneista kerrostaloista, joissa käytetään puistomaisia fasaadeja ja luontoon istuvia materiaaleja, kuten tiiliä ja lasia. Myös ranskalaisen arkkitehdin Jean-Philippe Vassalin ideoista saisi virikkeitä Helsingin asuintaloihin.

Miksei rakennuksista voitaisi myös Suomessa tehdä urbaanimman ja mielenkiintoisemman näköisiä käyttämällä näitä mainittuja elementtejä tai toteuttamalla muita ideoita, joita varmasti on niin Suomessa kuin muualta maailmassa?

Annalisa Tyrväinen

kahdeksasluokkalainen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat