Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakaniemen hallin väistötilaksi suunniteltu lasipaviljonki olisi kallis ja kuuma

Tori tulisi pitää avoimena tilana eikä sen arkkitehtoonista ilmettä saisi rikkoa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Juhani Niiranen / HS
Hakaniemen halli on menossa remonttiin.
Hakaniemen halli on menossa remonttiin. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Helsingissä sijaitsevan Hakaniemen kauppahallin tulevan remontin ajaksi on esitelty erilaisia väistötiloja. Hallikauppiaat tuntuvat kannattavan torille sijoitettavaa lasipintaista paviljonkia. Kustannuksiltaan edullisin vaihtoehto olisi kuitenkin asettua entisen HOK-Elannon tavaratalon toiseen kerrokseen.

Sijoittelussa on otettava huomioon talous, ympäristö ja olosuhteet. Tori tulisi pitää avoimena tilana eikä sen arkkitehtoonista ilmettä saisi rikkoa.

Lasitaloa harkittaessa on huomioitava kaksi tärkeää asiaa. Käyttökustannuksiltaan se on kallis, koska siellä on pidettävä yllä sekä kauppiaiden, asiakkaiden että myytävien tuotteiden kannalta sopiva ilmastointi.

Elintarvikkeet vaativat ehdottomasti tietyn kylmyystason. Asiakkaiden eli ihmisten kohdalla tilanne onkin jo toinen. Nykyisten lasikatteisten kauppakeskuksien ja kirjastojen sisälämpötila kohoaa sietämättömän korkeaksi kevään ja kesän aurinkoisina päivinä – kaikista jäähdytysyrityksistä huolimatta. Suosittelen hallikauppiaille ja suunnittelijoille käyntiä tällaisissa tiloissa. Auringon säteillessä taivaalla niissä voi kokea käytännössä, miten sisälämpötila nousee nopeasti sietämättömäksi ja tulee väistämättä halu kävellä ulos.

Asiakaskuluttaja odottaa ja edellyttää, että Hakaniemen hallikauppiaiden tarjonta on vastedeskin monipuolinen ja kohtuuhintainen.

Sirkku Dölle

Hakaniemen hallin asiakas

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat