Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veteraani­avustusta ei saa viivyttää

Monen veteraanin siivousta ei hoida kukaan maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valtiokonttori on myöntänyt vuosittain kunnille määrärahan, jolla tuotetaan sotaveteraaneille kotiin heille välttämättömiä palveluita. Helsingin kaupungin osuus tästä oli tänä vuonna miljoona euroa. Avustus myönnetään vuosittain tammikuussa, mutta Helsingin kaupunki aloittaa hakuprosessin ja kilpailutuksen vasta maaliskuussa.

Jokavuotinen turhanpäiväinen kaavakkeiden täyttö ja niiden käsittely venyy niin, että edellinen sopimus umpeutuu maaliskuun lopussa ja kilpailutuksen voittanut yritys pääsee aloittamaan vasta toukokuussa. Käytännössä monen veteraanin siivousta ei hoida kukaan maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. Kaupunki ei luovuta osoitetietoja kilpailun voittaneelle yritykselle riittävän ajoissa, jotta järkevälle suunnittelulle ja henkilökunnan rekrytointiin jäisi riittävästi aikaa.

Helsingin kaupungissa asuu noin 800 sellaista veteraania, jotka ovat oikeutettuja tähän avustukseen. Heidän keski-ikänsä on jo 91,5 vuotta. Kuinka monta vuotta kaupunki aikoo odottaa, että luonnollinen poistuma hoitaa ”ongelman”? Helsingin kaupunki ei voi istua veteraaneille myönnettyjen avustusten päällä, vaan avun on jatkuttava keskeytyksettä. Sen olemme sotiemme veteraaneille velkaa.

Sakari Partinen

Sipoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat