Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sain yhden uuden paidan hinnalla pinon merkkivaatteita

Kierrätyskeskuksessa käynnin jälkeen minusta tuntui kuin olisin voittanut viisi oikein lotossa, kirjoittaa Raimo Baijer.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kävin eilen ohimennen kierrätyskeskuksessa Kuopiossa. Löysin 15 vähän käytettyä vaatetta: t-paitoja, puseroita ja takkeja, kaikki kalliita merkkituotteita ja pieniä miesten kokoja (XS), joita on vaikea löytää kaupoista edes uusina. Taisivat olla kaikki samalta lahjoittajalta: kiitos sinulle, kierrättäjä!

Köyhällä opiskelijalla oli loppukuussa vain kaksikymppiä, mutta se riitti. Ei tullut paljon hintaa 5,9 kilolle merkkivaatetta. Siis kaikki yhden uuden t-paidan hinnalla!

Luulenpa, että hyviä vatteita ja muutakin tavaraa kuskataan paljon kaatopaikoille, koska luullaan, etteivät ne kelpaa enää kenellekään. Halvoiksi hinnoiteltuina ne menevät kuitenkin hyvin kaupaksi köyhemmälle väelle. Lisäksi kierrätys työllistää ison joukon ihmisiä, esimerkiksi pitkäaikaistyöttömiä. Luontokin kiittää, kun ei tarvitse valmistaa ihan niin paljon uutta.

Kyseessä on siis win win -tilanne. Kaikille osapuolille tulee bonuksena hyvä mieli. Minusta tuntui siltä kuin olisin voittanut viisi oikein lotossa.

Raimo Baijer

filosofian maisteri, Suonenjoki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat