Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset eivät osaa korjata teitä, ja sen seurauksena tuhansien aikataulu menee turhaan sekaisin

Olisiko järkevämpää kysyä neuvoa ja ottaa oppia saksalaisilta, jotka tunnetusti ovat tieliikenteen suunnittelun ja toteuttamisen mestareita?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tuhansien ihmisten aikataulut menevät sekaisin, kun Helsingin seudulla tietyöt tehdään monella alueella samanaikaisesti ja tilapäisjärjestelyt hoidetaan huonosti. Puhumattakaan heikkojen järjestelyjen aiheuttamista kansantaloudellisista kuluista, kun ihmiset ja tavaraliikenne seisovat, myöhästytään tapaamisista ja istutaan vain tyhjän panttina.

Olisiko järkevämpää kysyä neuvoa ja ottaa oppia saksalaisilta, jotka tunnetusti ovat tieliikenteen suunnittelun ja toteuttamisen mestareita?

Suomessa ei yksinkertaisesti ole riittävää osaamista. Miksi yleensäkään kannattaisi yrittää keksiä pyörä uudestaan? Kannattaisi kysyä ja ottaa oppia niiltä, jotka osaavat. Saksassa näkee, kuinka taitavasti tilapäisjärjestelyt on suunniteltu ja liikenne sujuu.

Siellä ymmärretään, ettei ole varaa seisottaa ihmisiä turhaan. On siis ymmärrettävä todelliset kokonaiskustannukset, myös välilliset.

Hyvä esimerkki huonosta tilapäisjärjestelystä on siltatyömaa Turun moottoritiellä, Kehä II:n ja Kehä III:n välillä Helsinkiin päin. Kun siirtymäkaistalle meneminen voitaisiin tehdä loivasti, mutkasta on tehty liian jyrkkä. Siirtymäkohta ei ole tasainen vaan pahasti kumpuileva.

Olemattomilla kuluilla järjestely olisi voitu hoitaa hyvin.

Nyt kohdassa on 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus, mutta ruuhka-aikoina nopeus laskee jyrkkien mutkien vuoksi jopa alle 20 kilometriin tunnissa ja aiheuttaa liikenteen vaarallisen jonoliikkeen ja seisahtumisen.

Huolellisesti toteutetulla järjestelyllä liikenne voisi hyvin edetä 50 kilometrin tuntinopeudella, eikä ruuhkia syntyisi. Nyt tilanne on aivan toivoton.

Matti Ihamuotila

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat