Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupunkiseudun julkinen liikenne on kallista, hidasta ja epämukavaa

Joukkoliikenne ei taivu joustavaan matkustamiseen, kirjoittaa Marko Toivanen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Sirpa Räihä / HS
Kuva: Sirpa Räihä / HS

Joukkoliikenteen hinnat nousevat aina vuodenvaihteessa. En muista hintojen laskeneen kertaakaan vuosien aikana joukkoliikennettä käyttäessäni. Kertalipun hinta seutuliikenteessä on 5,50 euroa ja kuukauden seutulipun hinta jo yli sata euroa.

Matkakortille ei myöskään saa ladattua kahta viikkoa lyhyempää kautta. Lyhyet kaudet maksavat suhteessa enemmän kuin maksaessa vuoden matkat kerralla. Joukkoliikenne ei myöskään taivu joustavaan matkustamiseen, ja reitit on suunniteltava tarkasti etukäteen. Ainoa poikkeus on raideliikenne, jos sattuu asumaan ja työskentelemään radanvarrella.

Junaliikenteessä yleistä on vuorojen jääminen pois ja häiriökäyttäytyminen. Bussiyhteyksillä aikaa kuluu 2–3 kertaa enemmän kuin autolla bussien kiertäessä kaikki pikkutiet. Nyt suurten tietyömaiden takia autolla liikkuminenkin on hidastanut, mikä hidastaa myös bussien kulkua.

Turhimpia ovat odotusajat joillakin pysäkeillä, kun bussit jäävät odottelemaan useaksi minuutiksi ennen ajon jatkamista. Muutaman minuutin odottelun takia vaihto toiseen bussiin voi viivästyä 10–30 minuutilla.

Ennen kuljettajat tupakoivat busseissa sisällä kielloista huolimatta, nyt se on vähentynyt, mutta päätepysäkeillä kuljettajat tupakoivat bussien vieressä ovet auki, jolloin tupakansavut tulevat ei-tupakoivien matkustajien keuhkoihin.

Marko Toivanen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat