Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maatalous on lähinnä rahareikä

Pieniä ja kannattamattomia tiloja on tekohengitettävä saavutettujen etujen tulonsiirroilla, vaikka ne tuottaisivat samaa lisäarvotonta bulkkia kuin suuret tilat.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Porvaripuolueet syyttävät mielellään ay-liikettä ja vasemmistopuolueita saavutettujen etujen puolustamisesta. Harvoin kuitenkaan näkee yhtä vimmaista saavutetun edun puolustusta kuin keskustanuorten puheenjohtajan Hilkka Kempin todistelu maatalousyrittäjien lomitusjärjestelmän säilyttämisen puolesta (HS Mielipide 31.5.).

Kuten Antero Vartia ja Mikko Kiesiläinen huomauttivat (HS Mielipide 30.5.), kyse on huomattavasta tulonsiirrosta veronmaksajilta maatalousväestölle. Kun maatalous on kansantalouden näkökulmasta lähinnä rahareikä, on aika omituista väittää Kempin tavoin, että juuri tämän tulonsiirron säilyttäminen turvaisi Suomen kilpailukyvyn.

Huoltovarmuuskaan ei näytä paljon painavan, kun keskustavetoinen hallitus haluaa panna lihoiksi esimerkiksi energiasektorin valtionyhtiöt. Palkansaajilta leikataan, mutta keskustan ydinkannattajien saavutetut edut Juha Sipilän (kesk) hallitus on rajannut huolella kaikkien leikkausten ulkopuolelle.

Kempin tulevaisuuden näkymä maataloudelle on juntattu masentavalla tavalla saavutettujen etujen puolustamiseen. Pieniä ja kannattamattomia tiloja on tekohengitettävä saavutettujen etujen tulonsiirroilla, vaikka ne tuottaisivat samaa lisäarvotonta bulkkia kuin suuret tilat.

Maatalousyrittäjien uupuminen on varmaan todellinen ongelma, mutta on vaikea suhtautua edes sen subventioilla torjumiseen kovin myötätuntoisesti, kun keskustavetoinen hallitus leikkaa samanaikaisesti esimerkiksi vanhustenhoidon uupuneiden työntekijöiden lomarahoja 30 prosentilla.

Risto Pitkänen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat