Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bulevardit altistavat päästöille ja melulle

Uljas uusi Helsinki ja sen kaupunkibulevardit ovat visio, joka on terveydelle vaarallinen ja maksaa yhteiskunnalle yhtä paljon työaikaa kuin kilpailukykysopimus sitä lisää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Uljas uusi Helsinki ja sen kaupunkibulevardit ovat visio, joka on terveydelle vaarallinen ja maksaa yhteiskunnalle yhtä paljon työaikaa kuin kilpailukykysopimus sitä lisää.

Nyt Länsiväylällä on Helsingin oman arvion mukaan yli 70 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, ja usein jono seisoo aina Nokian entiselle pääkonttorille asti. Yleiskaavassa kuvatussa bulevardirakenteessa Länsiväylä kulkee 36 metriä leveässä rännissä, ja sitä reunustavat matalat rakennukset. Sama koskee muitakin sisääntulorännejä.

Vanhimman kaupunkibulevardimme, Mannerheimintien, leveys vaihtelee välillä 36–40 metriä. Sen varrella olevat asunnot ovat selvästi muuta lähiympäristöä halvempia melu- ja pakokaasupäästöjen takia. Vallitseva suositus asuinrakennuksille on 140 metriä ajoradan reunasta. Nyt se olisi 9 metriä. Bulevardirakenne altistaa todistetusti asukkaat päästöille ja melulle. Tieteellisten tutkimusten mukaan pitkäaikainen melu altistaa sydäninfarktille ja pahimmillaan tappaa.

Kaupungin virkamiehet Mikko Aho ja Rikhard Manninen kommentoivat (HS Kaupunki 27.5.), että suunnittelu on hyötyjen ja haittojen tasapainottamista. Lisäksi he kiittelivät, että tieteellistä kritiikkiä yleiskaavaan ei ole juuri tullut.

Melusta ja pienhiukkasten vaikutuksista on selvää näyttöä. Miten tämäntyyppistä yleiskaavaesitystä voidaan edes ajatella? Tarkoittivatko Aho ja Manninen sitä, ettei melusta ja pienhiukkaspäästöistä ole riittävästi tieteellistä näyttöä? Jos haittoja synnytetään tietoisesti, kantavatko he myös vastuun?

Kaarle Mänty

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat