Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lääkärit tekevät kotikäyntejä Helsingissä

Kotihoidon lääkäreiden käynnit voivat olla ennalta sovittuja tai kiireellisiä käyntejä, jos asiakkaan voinnissa tapahtuu muutos huonompaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lääketiedekirjoittaja Maija Haavisto kysyi (HS Mielipide 29.5.), miksi lääkärit eivät tee kotikäyntejä. Kirjoittajan ystävä tarvitsisi lääkäriä kotikäynnille, koska hän ei pysty liikkumaan edes pyörätuolilla. Haaviston mukaan lääkärin kotikäynnit onnistuvat helposti Keski-Euroopassa, jossa hän itse asuu.

Tämä onnistuu myös Helsingissä. Lääkärit tekevät tarvittaessa kotikäyntejä. Lääkärit tekevät kotikäyntejä päivittäin kotihoidon asiakkaiden luokse. Kotihoidon lääkäreiden käynnit voivat olla ennalta sovittuja tai kiireellisiä käyntejä, jos asiakkaan voinnissa tapahtuu muutos huonompaan. Kotihoidon asiakkaista noin kolmasosa on sellaisia, jotka eivät liikuntakykynsä heikkouden vuoksi pääse lääkäriin kodin ulkopuolelle.

Kotihoidon asiakkaiden lääketieteellisestä hoidosta vastaa kotihoidon lääkäri, joka on useimmiten geriatrian erikoislääkäri. Tarvittaessa kotona hoitamiseen osallistuu moniammatillinen tiimi, johon voivat kuulua lääkäreiden ja hoitajien lisäksi fysioterapeutti, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä ja ravitsemusterapeutti.

Helsingissä on lisäksi neljä kotisairaalaa, joiden kahdeksan lääkäriä tekevät kotikäyntejä. Kotisairaala hoitaa esimerkiksi potilaita, joilla on äkillinen tulehdus, joka vaatii hoidoksi suoneen annettavan antibiootin. Lisäksi kotisairaala hoitaa vakavasti sairaita saattohoitopotilaita. Kotisairaalan tuella asiakas voi elää elämänsä loppuun asti kotona, jos hän niin toivoo. Hoito kotona kotisairaalan tuella on vaihtoehto sairaalassa annettavalle hoidolle.

Haaviston ystävän kannattaa olla yhteydessä häntä hoitavaan tahoon ja keskustella kotikäynnin tarpeesta. Uskon, että asia hoituu sitä kautta.

Marja Sippola-Soininen

kaupunginsairaalan johtajalääkäri

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat