Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö synnyttäjän kuulostaa hätäiseltä?

Kuinka kätilö voi perustaa arvionsa siihen, kuulostaako äiti rauhalliselta? Eihän kätilö tunne äitiä lainkaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Autoon synnyttänyt helsinkiläinen Reetta Yrttiaho kertoi (HS Kotimaa 2.6.), että Kätilöopistolta oli sanottu hetki ennen synnytystä, ettei tuleva äiti kuulosta siltä, että synnytys on käynnissä. Vauva syntyi kuitenkin hyvin pian. Kätilöopisto puolustautui sanomalla, että vaatii vuosien kokemuksen päätellä asiaintila äidin kertomuksesta: ”Kaikki perustuu siihen, mitä äiti itse puhelimessa kertoo.” Aina päättely ei ole helppoa: ”Sitten sanotaan, että tule, jos sinusta niin tuntuu.”

Oma kokemukseni vastaa täysin autoon synnyttäneen kertomusta. Kun synnytin esikoistani kymmenisen vuotta sitten, soitin ohjeiden mukaan Kätilöopistolle, josta kätilö sanoi minulle puhelimessa näin: ”Kuulostat niin rauhalliselta, että ei vielä kannata tulla.” Puoli tuntia myöhemmin pyysin miestäni soittamaan ja sanomaan, että nyt me joka tapauksessa tulemme, ja vauva syntyikin – ei onneksi autoon vaan pian sairaalassa.

Ihmettelin silloin ja ihmettelen yhä, kuinka kätilö voi perustaa arvionsa siihen, kuulostaako äiti rauhalliselta. Eihän kätilö tunne äitiä lainkaan. Vaikuttaa siltä, ettei toimintatapa ole muuttunut kymmenessä vuodessa. Syytä kuitenkin olisi.

Muuten Kätilöopistolla saamani hoito oli ensiluokkaista.

Rauhallinen

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat