Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa tehdään vanhanaikaisia ratkaisuja

Autoilta kielletyt alueet taantuvat baarikaduiksi ja talvisin autioiksi lumikentiksi ihmisten siirtyessä taajamien viihdekeskuksiksi muuttuneisiin kauppakeskuksiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mika Niiniranta tietää (HS Mielipide 3.6.), mihin älykäs kaupunkiliikenne perustuu, ja Antero Kemppainen toivoo (HS Mielipide 2.6.) saavansa myös taantumukselliset voimat kävelykeskustan kannalle.

Suomessa valmistaudutaan sähköbussien sarjatuotantoon, ja bussien koeajot ovat täydessä käynnissä. Jokainen suuri autonvalmistaja on esitellyt omat sähköautosuunnitelmansa ja niiden miljarditason rahoituksen. Valmista pitäisi olla vuoden 2020 tietämillä.

Suomessa vain pysytään tiukasti 1800-luvun ratkaisuissa eli pyritään siirtämään kaikki liikkuminen raitiovaunuihin. Ylimitoitetut ja joskus valmistuessaan valmiiksi vanhanaikaiset raitiovaunuratkaisut tulevat jälkipolville vielä kalliiksi.

Autoilta kielletyt alueet taantuvat baarikaduiksi ja talvisin autioiksi lumikentiksi ihmisten siirtyessä taajamien viihdekeskuksiksi muuttuneisiin kauppakeskuksiin. Helsingin keskustan liikkeiden asiakaskato ja toimistojen siirtyminen kehäteiden varsille on jo nyt tosiasia, ja sen pitäisi toimia hälyttimenä.

Kotona työskentely ja verkkoneuvottelut vähentävät liikkumisen tarvetta, mutta eivät poista sitä. Jo olemassa olevien raideratkaisujen parantaminen – kuten metro ja metromaisen junayhteyden saaminen myös Pohjois-Espooseen ja pääradan lisäraiteet – ovat tarpeellisia ja helposti perusteltuja, mutta niiden suosion lisääminen autoilua rajoittamalla ei toimi. Se vain saa ihmiset ja yritykset menemään muualle.

Eero Castrén

yrittäjä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat