Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nautitaan urheilusta hyvässä hengessä

Lapset, jotka ovat tulleet katsomaan hienoa jalkapallopeliä, ovat joutuneet seuraamaan ikäviä yhteenottoja Stadionin ulkopuolella, kirjoittaa Otto Korhonen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jalkapallo on nosteessa pääkaupunkiseudulla. Veikkausliigassa pelaavat PK-35, HIFK ja HJK. Keskinäiset ottelut vetävät katsomot täyteen, ja peleissä on mahtava tunnelma. On hienoa, että niin sanotusti tunnustetaan väriä ja otteluissa pelin tempo ja taso on ollut parempi kuin muissa Veikkausliigan peleissä. Joukkueiden fanit kannattavat kovaäänisesti omiaan, ja paikalliskamppailu näkyy myös pelaajien tunteissa. Värikkäitä otteluita ja hienoja pelejä.

Kaikilla kolmella joukkueella on melko hyvät junioriorganisaatiot. On luonnollista, että tällainen tilanne vetää puoleensa nuoria pelaajanalkuja. Toivottavasti osa lipputuloista käytettäisiin myös oman juniorijalkapallon kehittämiseen, eivätkä eurot putoaisi pelkästään edustusjoukkueen kassaan. Tällainen ”boosteri” pitäisi hyödyntää jokaisella tasolla. Hienona esimerkkinä on HJK:n ystävyyspeli Barcelonaa vastaan: lipputuloilla voitiin rakentaa kuplahalli pallokentälle juniorien käyttöön.

Nämä hienot paikalliskamppailut ovat valitettavasti tuoneet mukanaan myös jalkapallohuliganismin Helsingin kaduille. HJK:n ja HIFK:n fanit ovat ottaneet yhteen pelikentän ulkopuolella, ja poliisin on pitänyt puuttua asiaan. Tällainen huliganismi on todella säälittävää toimintaa. Lapset, jotka ovat tulleet katsomaan hienoa urheilutapahtumaa, ovat joutuneet seuraamaan ikäviä yhteenottoja Stadionin ulkopuolella. Monet aikuisetkin ovat kokeneet nämä tapahtumat ikävinä ja pelottavina.

Jalkapallohulinointi ei tietenkään ole Suomessa mikään täysin uusi ilmiö, mutta jos siihen ei puututa ajoissa, siitä voi muodostua todella ikävä piirre suomalaiseen jalkapalloon. Ulkomailta riittää kauhukuvia: esimerkiksi Ruotsissa futisseurojen ultrafanien yhteenotoissa on tullut jo kuolonuhreja.

Tänä kesänä pelataan jalkapallon EM-kisat Ranskassa. Kannatetaan omia suosikkijoukkueita ja nautitaan huippujalkapallosta – tietenkin hyvässä hengessä. Väkivalta ei kuulu urheiluun.

Otto Korhonen

lukiolainen ja jalkapallofani

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat