Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuspuisto ei ole rakennusmaata

Eikö maankäyttö- ja rakennuslain mukaisilla kuulemis- ja vaikuttamismenettelyillä ole mitään merkitystä?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on tehnyt lausuntojen ja muistutusten jälkeen tarkennetun esityksen Helsingin uudeksi yleiskaavaksi. Keskuspuiston osalta mikään ei ole muuttunut. Keskuspuistosta ollaan haukkaamassa suuria paloja rakentamiselle.

Eikö maankäyttö- ja rakennuslain mukaisilla kuulemis- ja vaikuttamismenettelyillä ole mitään merkitystä?

Liikuntalautakunnan, ympäristölautakunnan ja yleisten töiden lautakunnan yksimielisistä vastustavista lausunnoista, kymmenistä muistutuksista ja yli 14 000 allekirjoittajan adressista huolimatta Keskuspuisto tuntuu olevan kaupunkisuunnitteluvirastolle lähinnä rakennusmaareservi.

Valmistelun puutteellisuutta osoittaa myös se, että edes valtion viranomaisten kanssa ei ole sovittu valtion hallinnassa olevan Hämeenlinnanväylän muuttamisesta kaupunkibulevardiksi.

Keskuspuiston puolesta kampanjoiva Keskuspuistoryhmä on useassa yhteydessä osoittanut, että ainutlaatuinen vihreä virkistysalue voidaan suojella ilman, että asuntotuotannosta tai muista yleiskaavan rakentamistavoitteista täytyy tinkiä. Ehdotushan perustuu tavoitteena olevaan rakentamismäärään nähden kaksinkertaiseen kaavavarantoon, mikä on ylimitoitettua.

Kritisoimme myös yleiskaavaehdotuksen esitystapaa. Ylimalkaiselta yleiskaavakartalta on hyvin vaikea nähdä, mitä esimerkiksi Keskuspuistolle on tapahtumassa.

Keskuspuistoryhmä onkin itse tuottanut selkeämpiä karttoja ja havainnollistanut ehdotetun rakentamisen rajoja huomionauhoilla itse Keskuspuistoon.

Yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen totesi kaupunkisivuilla (HS 27.5.), että kaupunkibulevardien vaihtoehtona olisi ollut osoittaa rakentamista viheralueille mutta niin ei nyt haluttu tehdä. Lausunto on uskomaton siihen nähden, että virasto esittää kaupunkibulevardien nimissä rakentamista Keskuspuistoon kymmenien hehtaarien alueelle ja lisäksi monille muille viheralueille, kuten Vartiosaareen ja Ramsinniemeen.

Matti Arponen

Maija Hakanen

Matti Pallasvuo

Keskuspuistoryhmän aktiiveja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat