Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauttasaarelaiset kaipaavat puistonpenkkejä

Kaupunki voisi hakea tähänkin sponsorin, niin kuin se teki kaupunkipyörähankkeessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Lauttasaaren merenrantoja kiertää mitä kaunein kävelyreitti. Siitä pääsevät nauttimaan vain ne, joilla on moitteeton liikuntakyky. Liikuntarajoitteiset sekä vanhukset jäävät auttamattomasti tämän autuuden ulkopuolelle.

Heidän mahdollisuuttaan liikkua luonnossa auttaisi, jos polulla olisi puistonpenkkejä, joita kuulemma oli ennen runsaasti pitkin kadunvarsia ja rantoja. Helsingin kaupunki on poistanut ne lukuun ottamatta paria rantapenkkiä, jotka on kalliisti upotettu maahan betonipaalun avulla.

Olen yrittänyt rohkaista lauttasaarelaisia vanhuksia ulkoilemaan rannassa ja jopa tekemään kauppareissunsa ilman taksikyytiä. Liikunta olisi tärkeää motoriikan ja mielen virkeyden kannalta. Mutta he eivät uskalla lähteä ulos liikkeelle, koska tietävät, ettei matkalla voi istahtaa ja lepuuttaa jalkoja.

Vetoan kaupungin virkamiehiin ja päättäjiin, että saisimme Lauttasaareen ja muuallekin katujen varsille ja puistojen poluille penkkejä, jotka takaisivat kaupungin asukkaille mahdollisuuden elää ja liikkua aktiivisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Penkkien hankinta ja huolto ei voi olla kustannuskysymys. Ei se ollut ennenkään.

Ja voisihan kaupunki hakea tähänkin sponsorin, niin kuin se teki kaupunkipyörähankkeessa.

Liisa Melin

Lauttasaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat