Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iltapäivätoimintaa ei arvosteta tarpeeksi

Laadukas iltapäivätoiminta ei vaadi suuria taloudellisia investointeja, mutta se tarjoaa monelle lapselle turvallisen iltapäivän.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kesää odotellessa moni perhe miettii jo, miten saada arki sujumaan syksyllä. Yksi osa arjen palapeliä on alakouluikäisten lasten iltapäivien viettäminen. Kunnat ovat kevään aikana valinneet lapset syksyllä aloittaviin iltapäiväkerhoihin. Valitettavasti päätös ei ole ollut kaikille perheille myönteinen.

Iltapäivätoiminta on tärkeä palvelu. Valitettavasti Suomessa ei jostain syystä kuitenkaan arvosteta tätä toimintamuotoa.

Naapurimaassa Ruotsissa ip-toimintaan (”fritids”) on panostettu jo vuosikymmeniä. ”Fritids” on itsestään selvä osa lapsen elämää. Toimintaa on kehitetty lasten tarpeita ajatellen ja sille on löytynyt poliittista tahtoa.

Ruotsissa on ymmärretty aikoja sitten että ”fritids” voi olla hyvä asia kaikille alakouluikäisille lapsille ja että toimintaa tulee tarjota lapsille myös koulujen lomien aikana.

Suomi on kaukana Ruotsin tasosta. Täällä ei pystytä tarjoamaan ip-toimintaa kaikille sitä tarvitseville lapsille. Monissa kunnissa tarjotaan toimintaa ainoastaan 1. luokan oppilaille ja tilan löytyessä myös 2. luokan oppilaille. Koulujen lomien aikana toimintaa ei ole.

Lisäksi nyt on päätetty korottaa radikaalisti ip-kerhojen maksuja. Vaarana on, että moni lapsi jää ilman turvallista iltapäivähoitoa taloudellisista syistä.

Lapsella on oikeus erityiseen suojaan ja riittäviin yhteiskunnallisiin resursseihin. Laadukas ip-toiminta ei vaadi suuria taloudellisia investointeja, mutta se tarjoaa monelle lapselle turvallisen iltapäivän. Toivon, että kunnissa panostetaan iltapäivätoimintaan ja tehdään päätöksiä, jotka pohjautuvat lapsivaikutusten arviointiin.

Pia Sundell

toiminnanjohtaja

Barnavårdsföreningen i Finland

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat