Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei ole ihme, ettei nopeusrajoituksia noudateta

Urakoitsijaa ei voisi vähempää kiinnostaa työmaamerkintöjen asiakaslähtöisyys, järkevyys ja ajoittaminen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa (Kotimaa 3.6.) kerrottiin, että kun poliisi ryhtyy urakoitsijoiden pyynnöstä valvomaan tietyömaan nopeusrajoitusten noudattamista, kymmeniltä kuljettajilta saattaa lähteä ajokortti nopeuksien ylittäessä huomattavastikin sallitut rajat. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan vain neljä prosenttia autoilijoista noudattaa täysin työmaarajoituksia.

Pohjimmiltaan syyllisiä tähän ovat kuitenkin urakoitsijat ja urakoita valvovat tieviranomaiset. Urakoitsijoiden asiakas ei ole tienkäyttäjä, jota pitäisi palvella, vaan asiakas on maksaja, joka on pääsääntöisesti ely-keskuksen liikenneyksikkö.

Urakoitsijaa ei voisi vähempää kiinnostaa työmaamerkintöjen asiakaslähtöisyys, järkevyys ja ajoittaminen. Rajoitusmerkit asetetaan paikoilleen usein päiviä ennen kuin työmaakalusto on paikalla tai työt alkaneet. Merkit poistetaan, kun muistetaan. Viikonloppuisin tai töiden keskeytyessä rajoitukset jätetään paikoilleen, vaikka mitään työturvallisuusriskiä ei ole. Tienkäyttäjän pitäisi sitten körötellä kilometritolkulla selvällä tiellä viittä- tai kolmeakymppiä.

Eipä ole ihme, ettei rajoituksia tositilanteessakaan noudateta, kun ajatellaan, ettei siellä varmaan ketään tai mitään nytkään ole.

Jukka Hirvelä

tienkäyttäjä, Tiehallinnon entinen pääjohtaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat