Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romanttisen rakkauden demonisointi kyllästyttää

Kaikki sinkut eivät ole samasta muotista: järkiliitto sopii toiselle, ja toinen haluaa kokea suuria tunteita. Sallittakoon molemmat, kirjoittaa nimimerkki Toistaiseksi sinkku.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Rakkausvalmentaja Mia Halosen haastattelussa (HS Torstai 2.6.) toistui jälleen sama teema kuin niin monessa muussakin sinkkuja käsittelevässä jutussa. Hiukan kärjistäen sinkut ovat epäkiinnostavia romantiikan perässä haihattelijoita, jotka istuvat kotona sormet ristissä odottamassa, että Exceliin ”speksattu” unelmien puoliso soittaa ovikelloa. Ja mikäpä muukaan on ohjeistus pois tästä tilanteesta kuin että unohda romanttinen rakkaus, keksi itsellesi harrastus, ota järki käteen ja juokse treffeillä kuin huomista ei olisi.

Asia olisi harvinaisen helposti ratkaistu näin, jos sinkut olisivat kaikki samasta muotista.

Mutta näin ei suinkaan ole.

Itse en nimittäin koe ollenkaan olevani epäkiinnostava. Päinvastoin. Kohtuullisen usein kiinnostus on myös molemminpuolista. Nekään tilanteet eivät aina johda parisuhteeseen. Itseanalyysin pitää silloin mennä hiukan syvällisemmälle tasolle kuin että eikö hymyni ole tarpeeksi leveä ja harrastukseni tarpeeksi kiinnostava tai että – herran pieksut – olinko liian nirso.

Romanttisen rakkauden demonisointi alkaa myös kyllästyttää. Onko se tätä luterilaista ilotonta mentaliteettia, ettei edes rakastuminen saisi tuntua hyvältä? Eikö syvästi tuntevalle ja tunteista elinvoimaansa saavalle ihmisille todellakaan ole tässä tilanteessa muuta neuvoa kuin että unohda tunteet?

Järkiliitto sopii toiselle, ja toinen haluaa kokea suuria tunteita. Sallittakoon molemmat.

Yleinen asenneilmapiiri, jonka mukaan pariutuminen on nykyisin vaikeaa, tuntuu saavan kohtuuttoman paljon palstatilaa. Perustelut kaivetaan tilastoista ja saadaan näin aikaiseksi uskottava väite, että pariutuminen on 2010-luvulla suorastaan mahdotonta.

Siinä vaiheessa, kun monivuotinen sinkku on lukenut toistasataa juttua ja blogitekstiä tästä vaikeudesta, kyllä kai se alkaa vaikuttaa omiinkin asenteisiin ja sitä mukaa vastakkaiseen sukupuoleen suhtautumiseen. Eikä mitenkään hyvällä tavalla.

Ehkäpä ne, jotka tässä ajassa pariutuvat, eivät olekaan niitä, jotka menevät järki edellä. Ehkä he ovat niitä, jotka ovat jättäneet nuo jutut omaan arvoonsa ja päättäneet, että ei tämä niin vaikeaa ole.

Ajattelin vastedes olla yksi heistä.

Toistaiseksi sinkku

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat