Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahan tulleita nuoria pitää tukea kaikin keinoin

Radikalisoituminen voidaan parhaiten estää kahdella tavalla. Toinen on perheiden yhdistäminen, ja toinen on hyvä sekä tuloksellinen koulutus.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) ilmaisi huolensa radikalisoitumisvaarasta, jos turvapaikan saaneet hakeutuvat elämään suurissa kaupungeissa. Tämä on valitettavasti vain yksi puheenvuoro pitkässä sarjassa, jossa tulijat on haluttu nähdä uhkana tai ongelmana.

Huomattava osa Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista on nuoria miehiä. Osa, kuten valmistavalla luokalla opettamani afganistanilaisnuoret, on yksin tulleita alaikäisiä. Tämän modernin lukkarinkouluni noin seitsemän veljestä ovat virkeitä ja monitaitoisia nuoria. Vain kunnolliset kouluopinnot ja suomen kieli puuttuvat.

Radikalisoituminen voidaan parhaiten estää kahdella tavalla. Toinen on perheiden yhdistäminen – sikäli kuin näillä nuorilla vielä on perheenjäseniä. Toinen on hyvä ja tuloksellinen koulutus.

Oppivelvollisuusikäiset maahan tulleet nuoret ovat nyt hyvissä käsissä. Sen sijaan 17 vaan ei 25 vuotta täyttäneet ovat vaarassa jäädä tyhjän päälle. Ennen kuin suomen kieli on opittu ja kouluopinnot on saatu meidän nuortemme tasolle, ehtii jokunenkin vuosi kulua.

Jokaisella maahan tulleella nuorella pitää olla oikeus sellaiseen valmistavaan opetukseen, joka antaa heille pääsyn maailman parhaaseen koulutusjärjestelmään. Tämän oikeuden puolustaminen on meidän kaikkien kansalaisvelvollisuus. Maahantulon ja kotoutumisen vaikeuttamisen sijaan yritteliäitä ja sopeutumishaluisia nuoria on kaikin keinoin tuettava.

Hannu Tuominen

Helsinki

Sekä kymmenen tulevaa suomalaista nuorta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat