Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimimerkki rehtori mielipidesivulla: Kevätjuhlissa jaettavista stipendeistä voisi luopua

Todistustenjaon jälkeen sosiaalisessa mediassa alkaa joidenkin vihaisten huoltajien kommentointi, kirjoittaa nimimerkki Rehtori.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Peruskoulujen lukuvuosi on päättynyt ja kouluissa on vietetty ikimuistoisia kevätjuhlia. Erityisesti viimeisen koululauantain tunnelmia on ollut ihana seurata. Kotiin rientäviä oppilaita iloisine ilmeineen, ruusut ja todistukset kädessä. Joku on saanut hymypatsaan tai stipendin, mikä vetää suun vielä suurempaan hymyyn.

Todistustenjaon jälkeen sosiaalisessa mediassa alkaa joidenkin vihaisten huoltajien kommentointi. Tunnustusten ja stipendien jako ei ole sujunut odotusten mukaan. Oma lapsi on epäreilulla tavalla jäänyt huomiotta. Pohditaan koulun opettajien arvomaailmaa ja sitä, millä perusteella oppilaita tulisi palkita.

Mietittyäni asiaa näen siinä kehittämisen paikan.

Uusi opetussuunnitelma uudenlaisine toimintatapoineen tulee monelta osin voimaan syksyllä 2016. Uusi oppimiskäsitys korostaa oppimisen iloa ja motivaatiota, ongelmanratkaisutaitoja sekä oppijan aktiivista roolia ja vastuullisuutta. Oppimista tarkastellaan yksittäisen oppilaan edellytysten kannalta. Arvioinnissa korostetaan jatkuvuutta ja monipuolisuutta. Työskentelyn arviointi on osa oppiaineissa tehtävää arviointia ja arvosanan muodostamista. Arvioinnissa painottuu oppimisprosessi yksittäisten suoritusten sijaan.

Olisiko aika luopua näistä keväisin jaettavista erityispalkinnoista ja tunnustuksista? Kehitetään sen sijaan yhteistyössä oppilaiden ja kotien kanssa palautteenantojärjestelmiä ja ennen kaikkea vahvistetaan oppilaan itsearviointitaitoja. Jätetään liian suuren painoarvon saavat yksittäiset palkitsemiset vähemmälle. Ystävällisten lahjoittajatahojen kanssa voitaisiin suunnitella uusia avustuskohteita, joita koulumaailmassa on paljon.

Rehtori

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat