Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stipendejä pitäisi antaa laajemmalle oppilasjoukolle

Hyvän koulumenestyksen lisäksi voidaan palkita yrittämisestä, vaikka tulokset eivät parhaimpia olisikaan, kirjoittavat Hanna Alava, Tiina Järvinen ja Taija Niiranen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Rehtori ehdotti, että keväällä jaettavista stipendeistä luovuttaisiin ja ohjattaisiin yhdessä lahjoittajatahojen kanssa varat toisenlaisiin koulumaailman tarpeisiin.

On totta, että aina on oppilaita ja huoltajia, jotka ovat harmissaan siitä, ettei tunnustus osunut omalle kohdalle. Monta kertaa kyseinen lapsi tai nuori olisi myös ansainnut tulla palkituksi nykyisin kriteerein.

Mielestämme ei ole syytä poistaa stipendejä vaan kehittää niiden myöntämisen perusteita. Hyvän koulumenestyksen lisäksi voidaan palkita yrittämisestä, vaikka tulokset eivät parhaimpia olisikaan. Voidaan palkita oppilasryhmä yhteisen hyvän eteen toimimisesta huomioiden uuden OPS:n toimintakulttuuriin liittyvät periaatteet.

Huomionosoituksen ei tarvitse tulla aina kirjekuoressa. Se voi olla palkintoretki, tapahtumaan osallistuminen tai kirja. Lisäksi koulu voi pitää kirjaa (henkilökohtaisia) huomionosoituksia saaneista oppilaista, jolloin tulevina vuosina mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi jaettavasta kunniasta.

Hanna Alava

Tiina Järvinen

Taija Niiranen

Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat