Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietyömaiden nopeusrajoituksista huolehditaan

Ajonopeudella on ratkaiseva merkitys tietyömaan työntekijöihin kohdistuvissa liikenneonnettomuuksissa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tiehallinnon entinen pääjohtaja Jukka Hirvelä (HS Mielipide 5.6.) arvioi viranomaisten toimintaa kriittisesti tietyömaiden nopeusrajoitusten asettamisessa ja valvonnassa. Liikennevirasto, ely-keskukset, urakoitsijat ja poliisi ovat toimineet hyvässä yhteistyössä tietyömaiden nopeusrajoitusten asettamisessa ja valvonnassa.

Nopeusrajoitusten valvonta on kaikkien etu, myös tienkäyttäjien. Ajonopeudella on ratkaiseva merkitys tietyömaan työntekijöihin kohdistuvissa liikenneonnettomuuksissa: törmäysnopeudella 40 km/h kuoleman todennäköisyys on 15 prosenttia, kun nopeudella 60 km/h se on jo 75 prosenttia.

40 kilometrin tuntinopeudella liikkunut auto pysähtyy ennen kuin 60 kilometrin tuntinopeudella ajanut autoilija ehtii edes jarruttaa. Nopeusrajoitusten ylittäviä on yleensä sitä enemmän, mitä alemmas nopeusrajoitus on asetettu. Ratkaisevaa on kuitenkin se, että liikenteen nopeudet saadaan laskettua riittävän alas.

Tietyömaiden liikenteen ohjaus ja nopeusrajoitukset perustuvat Liikenneviraston ohjeeseen, jonka tavoitteena on turvata tienkäyttäjien ja työntekijöiden turvallisuus sekä taata kohtuullinen liikenteen sujuvuus myös tietyöalueella. Ohjeiden mukaan nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen tai olosuhteiden edellyttämälle tasolle, kun töitä ei enää tehdä.

Vaikka työt eivät ole käynnissä, nopeusrajoitus voi olla alempi, jos esimerkiksi tiemerkintöjä tai kaiteita puuttuu, tien linjaus ei ole normaali tai koneita on tiealueella. Urakoitsijat noudattavat ohjeita. Viranomainen valvoo urakkaa ja järjestelyjä sekä käyttää apunaan konsultteja. Myös sanktioiden käyttö on mahdollista.

Yksittäisiä virheitä sattuu, mutta sekä viranomaisten että urakoitsijoiden tavoitteena ovat oikeat ja oikea-aikaiset nopeusrajoitukset.

Risto Lappalainen

Otto Kärki

Liikennevirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat