Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussit eivät pärjäisi pikaraitiotielle

Laajasalon, Herttoniemen tai kantakaupungin katuverkko ei kestäisi Laajasalon kasvun vaatimaa bussiliikenteen lisäystä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kimmo Pietinen (HS Merkintöjä 4.6.) kirjoitti, että metron tulevaisuudessa täyttyessä olisi edullisempaa kuljettaa laajasalolaiset busseilla Hakaniemeen asti kuin rakentaa siltayhteys ja pikaraitiotie Kruunuvuorenselän ylitse. Hän totesi, että tällainen bussivaihtoehto on jäänyt vähälle huomiolle. Siihen on hyvä syy: ehdotus ei ole realistinen.

Laajasalossa on noin 16 000 asukasta. Kruunuvuorenrannan uusi asuinalue ja Laajasalon täydennysrakentaminen kaksinkertaistaisivat asukasluvun.

Laajasalon asukasmäärän kasvu vaatisi bussiliikenteen merkittävää kasvua: arvioiden mukaan Laajasalosta Herttoniemeen pitäisi ruuhka-aikana kulkea 75 bussivuoroa tunnissa, mikä tarkoittaa alle minuutin vuoroväliä. Katuverkko ei kestäisi moista bussiliikennettä ruuhkautumatta, eikä Itäväylän kautta Hakaniemeen kiertävän bussin nopeus pärjäisi Kruunuvuorenselän ylittävälle pikaratikalle.

Matka pikaratikalla Kruunuvuorenrannasta rautatieasemalle kestäisi 15 minuuttia. Bussilla ja metrolla Herttoniemen kautta siihen kuluu nyt 35 minuuttia. Yhteen pikaratikkaan mahtuu yhtä paljon matkustajia kuin kolmeen bussiin.

Siltoja pitkin kulkisivat myös pyöräilijät, jalankulkijat ja hälytysajoneuvot. Pyörällä uutta yhteyttä pitkin matka-aika Kruunuvuorenrannasta keskustaan puolittuisi 20-minuuttiseksi.

Vaikka sillat rakennettaisiin, yhteydet Laajasalosta Herttoniemeen pysyisivät hyvinä. Uusi siltayhteys myös vähentäisi liikenteen kasvua Laajasalontiellä ja Herttoniemessä.

Siltayhteys siis hyödyttäisi nykyisten ja tulevien laajasalolaisten liikkumismahdollisuuksia riippumatta siitä, mihin ja millä kulkuneuvolla he olisivat matkalla.

Ville Alajoki

projektinjohtaja

Lauri Hänninen

viestintäsuunnittelija

Helsingin kaupungin

rakennusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat