Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seli-yksikön lakkauttaminen on vakava virhe

Yksikön olemassaolo on ollut valtiolta painava viesti seksuaali- ja lisääntymisterveyden tärkeydestä ja vaalimisen tarpeesta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) alainen seksuaali- ja lisääntymisterveyden yksikkö (Seli) lakkautetaan säästösyistä. Olemme huolissamme siitä, mitä tapahtuu suomalaisen seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiselle tulevaisuudessa, kun ainoa teemoja koordinoinut valtionhallinnon alainen yksikkö lopettaa toimintansa. Seksuaaliterveys on tärkeä osa elämäämme vauvasta vaariin erityisesti elämän taitekohdissa.

THL:n Seli-yksikkö on koordinoinut, tutkinut ja tuottanut tietoa suomalaisesta seksuaali- ja lisääntymisterveydestä. Yksikkö on valvonut kansallisen seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen toimintaohjelman toteutumista Suomessa ja laatinut oppaita niin seksuaalikasvatukseen kuin -neuvontaankin. Se on myös ylläpitänyt aktiivisia ammattilaisverkostoja.

Yksikön lakkauttamisen ajankohta ei voisi olla huonompi. Monet suomalaisperheet ovat huolissaan tahtomattomasta lapsettomuudestaan, ja hedelmällisyystietoudelle on tarvetta. On lyhytnäköistä, että tällaisena aikana lakkautetaan valtakunnallisesti lisääntymisterveyttä ajava yksikkö.

Tarve seksuaalikasvatuksen kehittämiselle on jatkuva, ja materiaaleja erityisesti pienten lasten kasvatukseen tarvittaisiin muuttuvassa maailmassa. Toimintaohjelman toimeenpanon valvonnan päättyminen nyt, kun sosiaali- ja terveyspalveluita ollaan uudistamassa, on vakava virhe.

Yksikön olemassaolo on ollut valtiolta painava viesti näiden teemojen tärkeydestä ja vaalimisen tarpeesta. Seli-yksikkö on ollut ainutlaatuinen myös eurooppalaisesta näkökulmasta.

Toivomme, että yksikön lakkauttamispäätöstä voitaisiin harkita uudelleen.

Jani Toivola

kansanedustaja (vihr),

eduskunnan väestö- ja kehitysryhmän puheenjohtaja

Eija Koivuranta

toimitusjohtaja

Väestöliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat