Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älypuhelimeen pitäisi saada kunnon näppäimistö

Kaverit kysyvät, kirjoitinko viestini juovuksissa. Syyllinen on kuitenkin huonossa puhelinsuunnittelussa, kirjoittaa Jarkko Lehtinen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Muistatteko, miten hienoa oli näpytellä tekstiviestejä Nokian Communicator-puhelimella?

Nyt käytämme puhelimia aiempaa enemmän työsähköpostien kirjoittamiseen, Whatsapp-viestien lähettelyyn ja muuhun näpyttelyyn. Joudumme kärsimään pienistä näppäinkuvakkeista puhelimen näytöllä. Näppäilyvirheistä on tullut jokapäiväinen riesa, ja automaattiset korjailut ovat aivan kauheita.

Lapset eivät ymmärrä viestejäni. Kaverit kysyvät, olenko juovuksissa. Syyllinen on kuitenkin huonossa puhelinsuunnittelussa. Kosketusnäyttöä ei voi kutsua näppäimistöksi.

Miksi kukaan ei ole älynnyt tuoda puhelimiin irto- ja suojakuoriin integroitua näppäimistöä? Koko ja tila riittäisivät Nokian Communicatorin kokoiseen näppäimistöön, mutta irtonäppäimistöjä tarjotaan vain tableteille.

Lisäksi akkujen kesto on lähes naurettavalla tasolla edellä mainittuun Communicatoriin verrattuna. Sellainen puhelin toisi mielenrauhan elämään!

Toivottavasti it-ala alkaa panostaa ergonomiaan ja kuunnella asiakkaiden toiveita. Niin ei ole tehty vielä edes tietokoneiden valmistuksessa. Kamppailemme yhä päivittäin hitaiden ohjelmistojen ja tiedonsiirron yhteensopivuuden kanssa. Digiloikka on kaukana tulevaisuudessa.

Jarkko Lehtinen

insinööri

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat