Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös vähäosaisen nuoren pitäisi päästä rippileirille

Sosiaalitoimisto ei maksanut rippileiriä, sillä sen mukaan kyseessä ei ollut välttämätön meno, kirjoittaa nimimerkki Se köyhempi perhe keskuudessanne.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Viisitoistavuotias nuoreni ilmoittautui seurakuntamme rippikouluun, valitsi leirin, ja lopulta tuli lasku: 140 euroa. Vein laskun helsinkiläiseen sosiaalitoimistoon, koska perheemme saa yleensä toimeentulotukea, ja sieltä on ennenkin tuettu kesäleirejä lapsilleni.

Hämmästyksekseni hakemus hylättiin. Perustelut ovat lyhyet: ”Kyseessä ei voida katsoa olevan toimeentulon tai itsenäisen selviytymisen kannalta välttämättömäksi harkittava meno.”

Mielestäni rippikoulun käymisen pitäisi olla jokaisen tuon ikäisen tai miksei vanhemmankin perusoikeus. Jokaisella nuorella tulisi myös olla tasavertainen mahdollisuus valita, käykö rippikoulun leirinä, päiväleirinä vai ei ollenkaan. Kielteinen päätös rikkoo nähdäkseni uskonnonvapautta.

Rippikoulu on hieno kerran elämässä -kokemus, ja sen käyminen vaikuttaa koko loppuelämään. Se avaa mahdollisuuksia toimia seurakunnassa ja elämässä, esimerkiksi isosen, kummin tai aviopuolison roolissa. Haluaako sosiaalitoimisto kieltää nämä mahdollisuudet vähempiosaiselta nuorelta? Vastustan.

Se köyhempi perhe keskuudessanne

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat