Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansalaisuuspäivä sopisi juhannukseen

Ruotsin mallin mukainen kansalaisuusjuhla olisi rauhan ja integraation signaali.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ruotsi otti viime vuonna käyttöön kansalaisuusjuhlat (HS 7.6.). Kansalaisuutta korostavilla seremonioilla halutaan vahvistaa äskettäin Ruotsin kansalaisuuden saaneiden maahanmuuttajien integroitumista ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Tavoitteena on myös vähentää kantaruotsalaisten ja maahanmuuttajien jännitteitä.

Samalla Ruotsi haluaa lähettää muille EU-maille vahvan signaalin halustaan olla hyvä maa myös niille, jotka joutuvat jättämään kotimaansa sodan tai muun uhan vuoksi. Tässä Ruotsi näyttää esimerkkiä myös meille suomalaisille.

Vietämme itsenäisyyspäivää 6. joulukuuta. Se on pimeintä aikaa vuodesta. Kansalaisuusjuhlan meillä Suomessa tulisi osua aikaan, jolloin Suomi on täynnä valoa ja juhlamieltä. Miksi emme sijoittaisi uutta kansalaisuusjuhlaa Suomen lipun päivään eli juhannukseen? Se toisi meille uuden mahdollisuuden juhlia paitsi itsenäisyyttä myös rauhaa – ja mikä tärkeää, niitä suomalaisia, jotka ovat vastikään saaneet Suomen kansalaisuuden.

Suomi tunnetaan maana, jossa arvostetaan itsenäisyyttä ja humanistisia arvoja. Olisi siis hyvä syy nostaa esille myös ihmisoikeudet. Kansalaisuusjuhla olisi rauhan ja integraation signaali.

Tasavallan presidentti valitaan suoralla kansanvaalilla. Tästä syystä hänellä olisi etusija toimia juhlapuhujana ja integraation vahvistajana.

Veikko Pöyhönen

opetusneuvos, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat