Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunginosakeskuksissa on tiivistämisen varaa

Itäkeskuksessa on vain yksi oikea kerrostalo, joka sekin tehtiin toimistotornista. Muuten alueella on pääosin kolmen asuinkerroksen ”rivitaloja”.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vaikka puhutaan kaupunkirakenteen tiivistämisestä, urbaani rakentaminen loppuu, kun mennään kantakaupungin ulkopuolelle. Kalasatamassa tehdään tiivistä liikekeskusta, jonka yläpuolelle tulee jopa 30 asuinkerrosta ja liikennettä, ja parkkipaikkoja sijoitetaan kansien alle. Samaan aikaan Herttoniemessä ja Itäkeskuksessa tehdään matalia halpahalleja ja moottoritieramppeja sorapenkereiden päälle.

Kalliossa on keskimäärin yli 10 000, Torkkelissa jopa yli 25 000 asukasta neliökilometrillä, mutta Kulosaaressa vain 2 000, Länsi-Herttoniemessä alle 3 000, Yliskylässä 3 000 ja Itäkeskuksessakin vain 4 000 asukasta neliökilometrillä.

Itäkeskuksessa on matalien hallien, parkkialueiden ja moottoritieramppien lomassa vain yksi oikea kerrostalo, joka sekin tehtiin toimistotornista. Muuten alueella on pääosin kolmen asuinkerroksen ”rivitaloja”.

Hyvien liikenneyhteyksien varrella olevia keskuksia olisi tosiaan varaa tiivistää sen sijaan, että suunnitellaan rivitaloja viimeisiin puistoihin, metsiin, pelloille, rannoille, lentokentälle ja Vartiosaareen.

Markku Jutila

valtiotieteen maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat