Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eri virkamiehet tulkitsevat työmarkkinatuen ehtoja päinvastaisesti

Te-keskus antoi lausunnon, jonka mukaan tyttäreni täyttää kaikki työmarkkinatuen myöntämiseen tarvittavat ehdot. Kela kuitenkin kieltäytyi maksamasta päivärahaa, koska palkka ei ole yltänyt 1 173 euroon kuukaudessa, kirjoittaa nimimerkki Vapaa pudotus.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tyttäreni kouluttautui ylioppilastutkinnon jälkeen matkaoppaaksi. Jo sitä ennen hän oli hankkinut työkokemusta useista töistä. Valmistuttuaan matkaoppaaksi hän sai sijaisuuden jälkeen ammattiaan vastaavan pysyvän työpaikan.

Sesonkityön luonteen vuoksi hänelle tulee kaksi noin 4–7 viikon mittaista työttömyysjaksoa vuodessa. Muun ajan työnantaja maksaa hänelle yhteensä noin tuhannen euron suuruista bruttopalkkaa kuukaudessa. Tästä summasta tyttäreni maksaa normaalit elinkustannuksensa, kuten vuokran, ruoan, veron ja vaatteet.

Viime pakkolomautusjaksossa hän ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi. Te-keskus antoi lausunnon, jonka mukaan tyttäreni täyttää kaikki työmarkkinatuen myöntämiseen tarvittavat ehdot. Kela kuitenkin kieltäytyi maksamasta päivärahaa, koska palkka ei ole yltänyt 1 173 euroon kuukaudessa. Lisäksi tyttäreni on alle 25-vuotias eikä hän ole yo-tutkinnon jälkeen opiskellut vähintään 1,5 vuotta ammatillisessa koulutuksessa.

Ilman säästöjään ja meidän vanhempien antamaa tukea tyttäreni ei siis olisi kyennyt hankkimaan edes ruokaa.

Miten voi olla mahdollista, että eri virkamiestahot, te-keskus ja Kela, tulkitsevat työttömyysasiat päinvastaisesti? Kelan mielestä itse elantonsa hankkiva nuori aikuinen ei siis saisi ottaa vastaan työtä, josta maksetaan laillisesti niin kovin vähän. Jos niin tekee, joutuu säästämään tuhannen euron kuukausipalkastaan vielä oman tulevan pakkotyöttömyyden elinkustannukset. Jokin tässä asiassa on ällistyttävän paljon pielessä.

Vapaa pudotus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat