Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussilinjojen muutoksia pitää lykätä

Länsimetron viivästystä ei saa siirtää matkustajien ja asukkaiden hankaluudeksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Länsimetro viivästyy kuukausia. HSL ilmoitti miettivänsä, miten viivästyksen aikainen liikenne hoidetaan.

Vastaus on hyvin yksinkertainen: on jatkettava nykyisten bussilinjojen liikennettä siihen asti, kunnes metro valmistuu. Ajetaan samoilla busseilla Espoon ja Helsingin välisiä reittejä kuin nyt. Tämän ihmiset osaavat, ja järjestelmä toimii joustavasti.

Otetaan muutoksissa aikalisä. Siirretään bussilinjojen liityntäliikenne-, numero- ja tariffimuutoksia siihen asti, kunnes metro alkaa toimia. Ei ole mitään syytä edes ajatella, että metrolinja Matinkylästä Kamppiin korvataan muutamaksi kuukaudeksi busseilla ja vaihdetaan liityntäliikenteen bussista metroa korvaavaan toiseen bussiin Matinkylän tai Tapiolan isojen työmaiden keskellä. Metron viivästystä ei saa siirtää matkustajien ja asukkaiden hankaluudeksi.

Mahdollisia sopimuksia nykyisten ja uusien bussilinjojen yhtiöiden kanssa on voitava muuttaa. Se on paljon helpompaa kuin pompotella kymmeniätuhansia ihmisiä ja sotkea heidän jokapäiväisiä matkojaan. Maksaa se matkustajankin aika.

Kaavailtuihin muutoksiin on vielä kaksi kuukautta. Jos huonoja sopimuksia on tehty, arvioitakoon niiden tekijöitä erikseen. Suomessa karsitaan muutenkin byrokratiaa ja suositaan järkeviä ratkaisuja. Nyt on hyvä tilaisuus osoittaa, että tässä asiassa päättäjät ymmärtävät terveen järjen käytön ja tekevät matkustaja- ja asukasystävällisiä päätöksiä.

Kari Sipilä

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat