Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Idässä on liian vähän leikkipuistoja auki kesällä

Vuosaaressa ei ole yhtään koko kesän auki olevaa leikkipuistoa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa oli mielenkiintoinen juttu leikkipuistoista (10.6.). Hieman hämmentyneenä katselin jutun yhteydessä olevaa karttaa leikkipuistojen kesäajan aukioloista: täpläkartta oli kovin länsipainotteinen. Ainoa koko kesän auki oleva leikkipuisto idässä on Puotilan Rusthollari.

Helsinkiläisistä lapsista ja nuorista joka viides asuu itäisessä suurpiirissä, ja päivähoitoikäisiä on määrällisesti eniten Vuosaaressa ja Mellunkylässä. Eniten 7–15-vuotiaita on Vuosaaressa. Vuosaaressa ei kuitenkaan ole yhtään koko kesän auki olevaa leikkipuistoa. Kaupunginosassa on kaikkiaan kolme leikkipuistoa, joiden kesätauot on kyllä rytmitetty niin, että korvaava leikkipuisto on Vuosaaren alueella.

Vuosaari on Helsingin laajin kaupunginosa. Korvaavaan leikkipuistoon pääseminen vaatii useimmiten julkisen liikenteen käyttöä. Se voi olla joillekin todellinen este, samoin siirtyminen omasta tutusta leikkipuistosta vieraaseen ympäristöön – etenkin, jos lapsi liikkuu ilman vanhempiaan.

Itä-Helsingissä korostuvat pienituloisuus, työttömyys ja vieraskielisten osuus. Onko näitä alueen erityispiirteitä otettu riittävästi huomioon karsittaessa tärkeitä kesäajan leikkipuistotoimintoja?

Eija Loukoila

kaupunginvaltuutettu (vas), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat