Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetron viivästymisen syyt on julkistettava heti

Vain täydellä avoimuudella Espoo voi pelastaa jotain uskottavuudestaan, kirjoittaa Jorma Kajaste.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Länsimetron käynnistymisen siirtyminen kuukausien päähän tulevaisuuteen ja nykyisten bussilinjojen siitä huolimatta tapahtuva lopetus johtavat jopa parinsadantuhannen suomalaisen arkipäivän liikkumisen katastrofaaliseen tilaan.

Koemme syksyllä ennennäkemättömän kriisin: vaikeuksissa ovat työmatkat, lastenhoidon kuljetukset, koulumatkat, jokapäiväiset ruokaostosmatkat ja käynnit terveydenhuollon kohteissa. Espoon kaupungin suurimman investoinnin projektinhallinta on epäonnistunut pahimmalla mahdollisella tavalla. Kustannusten kaksinkertaistuminenkin on pienempi paha.

Espoon kaupunginhallituksen on viivytyksettä julkistettava kaupungin sisäisen tarkastuksen Länsimetron projektityötä koskeva raportti, joka analysoi projektin valvontaryhmän ja projektiorganisaation välistä suhdetta, vastuita ja toimintaa, projektin riskiarvion laatua sekä tärkeimpien, toiminnalle kriittisten välietappien tunnistamista ja keskeisten toimitteiden hyväksymisprosessia ennen kriittisten päätösten tekoa.

Raportista varmasti selviää, mikä on mennyt pieleen, kun päätös nykyisten bussilinjojen lopettamisesta on tehty ennen ”matkustajaturvallisuuteen liittyvien taloteknisten järjestelmien testausten” aloittamista, kuten nyt on kerrottu.

Vain täydellä avoimuudella Espoo voi pelastaa jotain uskottavuudestaan. Tämä ei kuitenkaan voi vapauttaa vastuullisia vastuistaan.

Vastuunkannoksi ei riitä, että Länsimetron toimitusjohtaja toteaa Ylelle olevansa ”pettynyt tähän suoritukseen”. Espoon kaupunginhallitus, kaupunginjohtaja, Länsimetro Oy:n hallituksessa istuvat virkamiehet ja luottamushenkilöt sekä itse Länsimetron johto ovat vastuullisia. Kuka enemmän, kuka vähemmän – sen selvittämisessä on haastetta medialle.

Tuottamuksellisen tai tahallisen vahingon aiheuttamien taloudellisten korvausvelvollisuuksien selvittäminen kuuluu tarvittaessa oikeusjärjestelmälle.

Jorma Kajaste

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat