Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

On Suomen etu vähentää päästöjä nopeasti

Edelläkävijöille on tarjolla suuret globaalit markkinat.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eri poluilla päästöttömään energiatalouteen on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, niin kuin Ahti Fagerblomkin totesi (HS Mielipide 11.6.). Sitran teettämä raportti tuo päätöksenteon tueksi tutkittua tietoa, mutta vielä tarvitaan paljon lisätutkimusta.

Selvityksen pääviesti on selvä: Suomen, EU:n ja muiden maiden täytyy päivittää päästötavoitteitaan, jotta ne ovat linjassa Pariisin sopimuksen kanssa. Keväällä kymmenen EU-maata, mukana Ruotsi ja Tanska, vaativatkin jo kunnianhimoisempia tavoitteita.

Vaakakupissa painaa myös puhdas raha. Päästöjen vähentäminen nopeasti tulee halvemmaksi kuin urakan lykkääminen.

Ilmastonmuutoksen rajoittaminen vaatii hiilen sitomista ilmakehästä esimerkiksi kasvattamalla metsien hiilivarastoja tai hyödyntämällä hiilen talteenottoa ja varastointia. Ratkaisuihin liittyy myös riskejä. Mitä enemmän päästöjä saadaan alas lähivuosina, sitä vähemmän tarvitaan negatiivisia päästöjä tulevaisuudessa.

Edelläkävijöille on tarjolla suuret globaalit markkinat. Energia- ja ilmastostrategiaa kannattaa tarkastella kokonaisuutena, jossa muistetaan myös vienti ja työpaikat. Nyt on oiva hetki tarttua ilmastoratkaisujen mahdollisuuksiin.

Mari Pantsar

johtaja

Oras Tynkkynen

vanhempi neuvonantaja, Sitra

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat