Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henkilötietoni postitettiin kymmenille tuntemattomille perinnönjaon vuoksi

Luulisi, että henkilötunnusten loppuosat voitaisiin peittää. Pankin mukaan asia ei kuulu tietosuojavaltuutetun toimiston toimivaltaan, kirjoittaa Maijaleena Kupiainen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sain pankista yllättäen perinnön- ja pesänjakoa koskevan kirjeen. Mukana oli perukirjan jäljennöksen liite, jossa on lueteltu vainajan kuolinpesän osakkaat ja toissijaiset perilliset.

Hämmentävää on, että olen löytänyt täydellisen nimeni, osoitetietoni ja koko henkilötunnukseni paperista, joka on lähetetty kymmenille minulle täysin vieraille ihmisille. Samalla tietooni on tullut 70 muuta täydellistä henkilötietoa. Näistä 49 on elossa olevien henkilöiden tietoja.

En toivoisi henkilötietojeni joutuvan kenenkään ulkopuolisen käsiin. Pankista asiaa kysyttyäni sain vastauksen, että tämä on verottajan vaatima käytäntö. Asia ei pankin mukaan kuulu tietosuojavaltuutetun toimiston toimivaltaan.

Olisiko käytäntöä syytä muuttaa? Kun kyseessä on laaja joukko ihmisiä, toivoisi vähintäänkin, että henkilötunnusten loppuosat olisi peitetty.

Maijaleena Kupiainen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat