Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turhat vesivahingot olisi helppo välttää

Kaikkiin tiloihin, joihin tulee putkesta vettä, pitäisi rakentaa poistoaukko.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi (10.6.) jälleen mittavasta vesivahingosta, kun lämminvesivaraaja rikkoutui Espoon Järvitorpan päiväkodissa. Lämminvesivaraaja sijaitsee kaksikerroksisen päiväkodin vintillä, mistä 1 500 litraa lämmintä vettä pääsi valumaan rakenteisiin. Taitaa tulla kallis lasku, kun lapset täytyy siirtää väistötiloihin ja rakenteet purkaa ja kuivata.

Tässä on taas malliesimerkki rakennusmääräyksistä. Terve järki ei ole keksinyt, että jos jossakin on vettä, sen täytyy päästä ulos vahingon sattuessa. Tässä tapauksessa olisi ollut helppo asentaa lämminvesivaraajan alle valuma-astia, josta menee putki viemäriin. Näinhän öljysäiliötkin on suojattu, tosin ilman poistoputkea.

Olen aikaisemmin ehdottanut lattiakaivojen asentamista keittiöihin. Siten vältyttäisiin isoilta vahingoilta astianpesukoneen rikkoutuessa.

Onko täysin mahdotonta lisätä rakennusmääräyksiin velvoite asentaa poistoaukko vedelle kaikkiin tiloihin, joihin tulee vettä? Eli jos on vesipiste, on poistoputki pakollinen.

Tällainen pieni lisämääräys vähentäisi vahinkojen kustannukset minimiin, ja vakuutusyhtiöt olisivat tyytyväisiä. Kysehän on sentään sadoistatuhansista ellei miljoonista euroista vuodessa.

Teppo Vapaavalta

omakotirakentaja

Siuntio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat