Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkalippujen hinnat tuottavat tuskaa

Pääkaupunkiseudulla asuminen on muutenkin kallista, ja jokainen sentti on laskettava, jotta talous pysyisi jotakuinkin tasapainossa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen harmitellut samaa asiaa kuin Maire Reeni (HS Mielipide 11.6.). Kaavaillut HSL:n lippujen hinnankorotukset tuottavat monelle eläkeläiselle tuskaa. Pääkaupunkiseudulla asuminen on muutenkin kallista, ja jokainen sentti on laskettava, jotta talous pysyisi jotakuinkin tasapainossa.

Tosin eläkeläisetkin – kuten suomalaiset yleensäkin – ovat yhä selvemmin kahtia jakautunut ryhmä.

On hyvin toimeen tulevia eläkeläisiä, joilla on takanaan pitkä työura, ja eläkettä on voitu kartuttaa niin sanotuilla superkertymillä 60 ikävuoden jälkeen.

Toisaalta on meitä, joiden työhistoria on repaleinen, jolloin eläke on jäänyt vaatimattomaksi.

Vaikeimmassa asemassa lienevät yksin asuvat, jotka eivät voi jakaa elinkustannuksiaan puolison, kumppanin tai ystävän kanssa.

Olen ollut näreissäni myös VR:n hintauudistuksesta. Kovin on lyöty rumpua halvempien lipunhintojen vuoksi. Kun eläkeläisalennus on VR:llä enää 20 prosenttia, monet eläkeläisten matkat ovatkin tosiasiassa kallistuneet.

Maksan esimerkiksi Helsingin ja Punkaharjun välisestä matkasta usein noin seitsemän euroa enemmän kumpaankin suuntaan, kun en voi jatkoyhteyksien vuoksi matkustaa halvemmilla vuoroilla enkä toisaalta ostaa lippuani kuukausia etukäteen.

Suomalainen eläkeläinen lienee kiltti nössö, jota sopii riepottaa miten vain.

Hilkka Heikinheimo

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat