Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetro avattava ensin Tapiolaan

Edes osin kulkeva länsimetro on parempi kuin alkava epämääräinen kumipyöräralli.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Länsimetro Oy:n hallitus ilmoitti perjantaina 10. kesäkuuta, että länsimetron liikennettä ei voida käynnistää elokuun puolivälissä. Ilmoitus on pettymys, eikä se tuo kunniaa muuten tärkeälle länsimetrolle.

Tässä vaiheessa syyllisten etsimistä tärkeämpää on kuitenkin jatkoprosessin virheiden estäminen ja joukkoliikenteen toimivuuden turvaaminen alkavana syksynä.

Kaikki länsimetron resurssit olisi nyt suunnattava siihen, että metroyhteys Ruoholahdesta Tapiolaan avattaisiin mahdollisimman pian. Länsimetron aukeamisen jälkeen voimavarat voitaisiin suunnata täysimääräisesti Tapiola–Matinkylä-välille.

Tapiola–Ruoholahti-yhteyden avaaminen ratkaisisi kymmenientuhansien pääkaupunkiseutulaisten haasteet, joita alkusyksyn väliaikainen joukkoliikenneratkaisu aiheuttaisi. Se myös selkeyttäisi väliaikaisten bussiyhteyksien järjestämistä Matinkylän ja Niittykummun alueilla.

HSL vastusti metrorakentamisen priorisointia, koska kahdesti muuttuvat reitit ja aikataulut sekoittaisivat ihmisten arkea. Olen HSL:n perustelusta eri mieltä. Paperiset aikatauluvihkot ovat historiaa – nykyisin aikataulut katsotaan netistä. Arkea sekoittavat enemmän väliaikaiset, todennäköisesti nykyistä kehnommat tilapäisjärjestelyt joukkoliikenteessä.

Pääkaupunkiseudun asukkaiden kannalta olisi kestävintä pyrkiä metron edes osittaiseen avaamiseen aikataulussa ja keskittyä rakentamaan kunnolliset korvaavat reitit vielä valmistumattoman metron alueelle.

Edes osin kulkeva länsimetro on parempi kuin alkava epämääräinen kumipyöräralli.

Henrik Vuornos

kaupunginvaltuutettu (kok)

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat