Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n ilmastopolitiikan hintalappu suomalaisille on posketon

Vetovastuu ilmastopolitiikasta on siirrettävä EU:lta maailman talouden kovimmalle ytimelle, G20-maille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sitran johtaja Mari Pantsar ja vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen vaativat (HS Mielipide 14.6.), että Suomi ja EU kiristävät ilmastopoliittisia tavoitteitaan.

Kirjoittajat eivät kehdanneet kertoa vaateensa posketonta hintalappua eli jokaiselle suomalaiselle lankeavaa lisälaskua. Jo EU:n nykyinenkin pohjaesitys nostaisi sähkön hintaa vähintään 30 prosenttia, bensan hintaa 20 prosenttia ja kaukolämmön hintaa jopa yli 10 prosenttia.

Suomessa näihin tulee EU:n taakanjaon takia vähintään 30 prosentin lisäkorotus. Edellä olevat luvut on poimittu Pellervon taloustutkimuksen tutkimuksesta. Suomi maksaisi esimerkiksi suuren teollisuusmaan Puolan osuuksia.

Puola on ilmoittanut, ettei se osallistu talkoisiin, koska sen teollisuus ei kestä tällaisia lisäkustannuksia. Puola on nimenomaisesti houkutellut suomalaisia yrityksiä olennaisesti pienemmillä ympäristömaksuilla ja muilla veroporkkanoilla. Suunnitteilla oleva taakanjako EU:ssa kiihdyttäisi edelleen suomalaisen teollisuuden ulosliputusta Puolaan.

Suomalaiset työntekijät joutuisivat kilometritehtaalle ja maksaisivat tästä seikkailusta sekä lisäveroa että suurempaa bensan- ja sähkönhintaa.

Mitä me saamme vaihtokaupassa harhaisella ilmastopolitiikalla pois ajetuille teollisuustyöpaikoille? Emme mitään. Näemme ainoastaan katoavan vaurauden ja häviävän kilpailukykymme aiheuttaman katkeruuden sekä hyvinvointipalvelujemme teurastuksen.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että teollisuuden kansainvälinen kilpailukyky ja hiilivuodon torjunta ovat ilmastopolitiikan keskeisiä lähtökohtia. Tämä tarkoittaa, että Suomen ilmastopolitiikassa on perussuomalaisten vaatimuksesta tehty täyskäännös edellisiin hallituksiin nähden: ensin suomalainen työ ja yrittäminen, ja jos aikaa ja rahaa jää, maailman parantaminen.

EU:n on peruttava yksipuoleiset ilmastosäännökset ja rajoitukset. Sen on siirrettävä vetovastuu ilmastopolitiikasta maailman talouden kovimmalle ytimelle, G20-maille.

G20-maiden osuus maapallon bkt:stä, teollisuudesta ja ilmastopäästöistä on 80 prosenttia. Vain G20-maiden keskenään tekemillä sitovilla päätöksillä voidaan saada ilmasto- ja ympäristöpäästöt kuriin siten, että turvataan kaikkien maiden yhdenvertainen kilpailuasema.

Matti Putkonen

puoluevirkailija (ps)

Perttula

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat