Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen ruoantuotanto on vastuullista

Kotimaista lihaa syövän kuluttajan ei tarvitse vähentää kulutustaan tai potea huonoa omaatuntoa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

WWF:n Jussi Nikula nosti esiin (HS Kotimaa 16.6.) lihantuotannon vastuullisuuden ja etenkin soijan tuotannon tilanteen Etelä-Amerikassa. Sika- ja siipikarjasektorin käyttämästä rehusta soijaa on noin 15 prosenttia. Noin 80 prosenttia on kotimaassa tuotettua viljaa.

Suomalainen sika- ja siipikarjan lihan tuotanto on monilla vastuullisuuden mittareilla mitattuna maailman parasta. Kun huomioidaan teollisuuden, kaupan ja kotitalouden hävikki, syömämme punaisen lihan määrä on käytännössä suositusten mukainen ja selvästi vähäisempää kuin useimmissa muissa länsimaissa. Kotimaista lihaa syövän kuluttajan ei siis tarvitse vähentää kulutustaan tai potea huonoa omaatuntoa.

Hyvästä laadusta huolimatta sika- ja siipikarjantuotanto kamppailee kannattavuusongelmien kanssa. EU-jäsenyytemme aikana esimerkiksi sikatiloista yli 80 prosenttia on joutunut lopettamaan tuotantonsa.

Panostaminen laatuun ei valitettavasti ole näkynyt lihan hinnassa. Samaan aikaan esimerkiksi vähittäiskaupan kannattavuus on ollut erinomainen. MTK painottaa sitä, että vastuullisesta tuotannosta pitää maksaa arvoisensa hinta.

Jukka Rantala

kotieläinasiamies, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat