Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSY kannustaa kierrättämään käyttökelpoiset tavarat

Olemme järjestäneet yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa Kivikon, Konalan ja Ruskeasannan Sortti-asemille kontit, joihin voi panna käyttökelpoista tavaraa, kirjoittaa HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Marko Toivanen ihmetteli (HS.fi/mielipide 17.6.), miksi Sortti-asemilta ei saa ottaa käyttökelpoista tavaraa.

Olemme ehdottomasti samaa mieltä Toivasen kanssa siitä, että uudelleen käytettävä hyvä tavara tulisi kierrättää. Pyrimmekin edistämään kierrätystä ja tavaran päätymistä uudelleenkäyttöön myös Sortti-asemilla. Siksi olemme järjestäneet yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa Kivikon, Konalan ja Ruskeasannan Sortti-asemille kontit, joihin voi panna käyttökelpoista tavaraa. Kierrätyskeskus hoitaa konttiin jätetyt tavarat uusiokäyttöön. Lisäksi Ruskeasannan Sortti-asemalla on meneillään tämän kesän ajan kokeilu, jolla pyrimme saamaan käyttökelpoiset tavarat Kierrätyskeskukselle sen sijaan, että ne päätyvät jätelavoille. Paikalla on päivittäin kello 12–20 neuvoja, joka auttaa jätteiden lajittelussa asemalla ja arvioi, mitkä tavarat kelpaavat uusiokäyttöön. Kierrätyskeskukselle päätyvän tavaran määrä on moninkertaistunut kokeilun alettua.

Valitettavasti tavaran ottaminen Sortti-asemilta ei ole sallittua, sillä HSY on jätteen vastaanottajana sitoutunut toimittamaan sen jätelain mukaisesti vain ammattimaiselle jätteenkäsittelijälle. Esimerkiksi Sortti-asemille tuodut sähkölaitteet kuuluvat laitteiden valmistajille ja maahantuojille, jotka vastaavat niiden kierrätyksestä.

HSY ei voi myöskään vastata laitteiden turvallisuudesta ja tietosuojasta. Vaikka laki sallisikin jätteiden oton, se olisi turvallisuusriski ja häiritsisi Sortti-asemien varsinaista toimintaa ja muita asiakkaita.

Marjut Mäntynen

käyttöpäällikkö

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat