Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työpaikallemme palkattiin ennakkoluulottomasti yli 60-vuotias – eikä se todellakaan ollut väärä valinta

Opetusalajohtaja päätti ennakkoluulottomasti palkata yli 60-vuotiaan työnhakijan. Tekikö hän väärän valinnan? Ei todellakaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Oppilaitoksemme tarvitsi jokunen vuosi sitten uuden tuntiopettajan putkiasentajien koulutusohjelmaan. Yksi hakijoista täytti vaatimukset erinomaisesti: teknikkokoulutus, pitkä kokemus alalta niin työntekijätehtävistä, esimiestehtävistä kuin alan yrittäjyydestäkin.

Oli vain yksi negatiivinen tekijä: hakija oli hieman yli 60-vuotias.

Opetusalajohtaja päätti kuitenkin ennakkoluulottomasti palkata hakijan. Tekikö hän väärän valinnan? Ei todellakaan.

Kun me vakinaisessa työsuhteessa olevat lehtorit ja pitkäaikaiset tuntiopettajat tulimme aamulla työpaikalle, uusi tuntiopettaja oli yleensä työsalissa treenaamassa oppilaille opetettavaa päivän teemaa. Sairauspoissaoloja ei ollut, ja yhteistyö niin kollegoiden kuin opiskelijoidenkin kanssa toimi erinomaisesti.

Aika kulkee kulkuaan, ja eläkkeelle jäämisen päätös koitti hänellekin. Asenteesta ja sitoutumisesta työhön kertoo se, että kun vuoden eläkkeellä olon jälkeen opettamansa ja ryhmänohjaamansa putkiasentajaluokka sai päättötodistuksensa, tuntiopettaja oli saapunut paikalle todistamaan tapahtumaa. Raumalta Vantaalle.

Yleensä kollegoja muistetaan muistokirjoituksissa. On ilo ja kunnia kertoa elossa olevasta ihmisestä, jonka kaltaisten ihmisten avulla tämä yhteiskunta saadaan taas nousuun.

Eero Puustinen, lehtori

Vantaan ammattiopisto Varia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat