Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulujen ei pidä olla kuin yhdestä puusta

Kukin alue ja koulu olkoon paitsi terve ja toimiva kokonaisuus myös alueensa näköinen omine vahvuuksineen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingissä on menossa kouluverkkotarkastelujen buumi. Useita alueita on jo käyty läpi, ja monia koulupiirejä on laitettu uuteen järjestykseen.

Trendinä näyttää olevan isojen yhtenäiskoulujen muodostaminen.

Tässä takana on opetuslautakunnan asettama linja. Halutaan isoja, yhtenäisiä, tehokkaita kouluja, joissa kaikissa on samat ongelmat ja samat mahdollisuudet. Tasapuolista siis!

Kuulostaa kauniilta, mutta samalla menetetään kaupunginosien perinteikkäät keskukset, joissa jo perheiden vanhemmat ovat suorittaneet oman kansalaisvelvollisuutensa. Meitä syntyperäisiä helsinkiläisiäkin kun on olemassa.

Me emme toivo isoa, tehokasta, hajutonta ja mautonta. Kukin alue ja koulu olkoon paitsi terve ja toimiva kokonaisuus myös alueensa näköinen omine vahvuuksineen. Vahvuuksia saa kyllä kehittää.

Nämä pitkät prosessit ovat kuin pullataikinaa vaivaisi. Rusinat putoavat matkalla, ja lopputulokseksi saadaan pizza.

Olen seurannut läheltä Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen tarkastelua. Leimallista on ollut se, ettei valmistelijoilla ja suunnittelijoilla ole ollut aikaa kunnolla perehtyä suunniteltavaan alueeseen. On tehty virheellisiä laskemia, eikä yhteistyö eri virastojen välillä ole sujunut. Helsingin kokoisessa kaupungissa näin ei pitäisi olla. Katse tulisi suunnata omia varpaita pidemmälle tulevaisuuteen.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä opetuslautakunta päättää tiistaina 21. kesäkuuta. Kuunnellaanko lopulta alueen asukkaita, vai leivotaanko sittenkin pizza?

Sanna Pakkanen

vanhempi, Meilahden ala-aste

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat